IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори шанс: Джеръми Ренър и други звезди, които имат преживявания близки до смъртта

12 януари 2023 12 30

Разберете кои известни личности едва оцеляха при зловещи инциденти

Getty Images

Getty Images

Много звезди си отидоха при нелепи трагични инциденти, като Пол Уокър и принцеса Даяна, които починаха в автомобилни катастрофи, Коби Брайънт, който не оцеля след катастрофа с хеликоптер, певицата Алая, която умря в инцидент със самолет. Актрисата Наташа Ричардсън почина след ски инцидент, а актьорът Антон Йелчин беше премазан от собствения си автомобил. Стив Ъруин, известен също като „Ловецът на крокодили“, пък беше намушкан в сърцето от скат пред очите на оператора му. Ная Ривера пък се удави докато беше на излет в езеро само със сина си.

Сега обаче ще обърнем внимание на звездите, които излязоха по-големи късметлии и успяха да оцелеят при различни зловещи инциденти.

Миналата седмица номинираният за „Оскар“ актьор Джереми Ренър беше транспортиран с хеликоптер от ранчото си близо до езерото Тахо в Рино, Невада, до болница в най-близкия голям град след ужасен инцидент. Актьорът от „Отмъстителите“ беше в критично състояние след като беше премазан от собствения си снегорин докато се опитвал да разчиства снега. Джеръми претърпя гръдна травма и ортопедични наранявания и мина през две тежки операции, но за радост на своите фенове и близки – оцеля.

През юли 2018 г. Деми Ловато беше откарана по спешност в болница в Лос Анджелис заради свръхдоза опиати. След като лекарите спасиха живота ѝ, Деми говори за свръхдозата в Instagram: „Искам да благодаря на Бог, че ме запази жива и здрава. Винаги съм била прозрачна за моето пътуване със зависимостта. Това, което научих е, че тази болест не е нещо, което изчезва или избледнява с времето. Това е нещо, което трябва да продължа да преодолявам и все още не съм го направила.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato)

През 2019 г. Кевин Харт почти загуби живота си в ужасяваща автомобилна катастрофа, когато неговата кола, управлявана от приятел късно през нощта, се отклони от пътя и падна в канавка в хълмовете на Малибу, като почти уби тях и още един пътник. Кевин претърпя три фрактури на гръбначния стълб и издържа месеци на изтощителна физиотерапия, но успя да се възстанови. През 2020 г. той каза пред Men's Health, че инцидентът е променил живота му завинаги. „Това е възкръсване. Имам чувството, че другата моя версия умря в този момент и се роди тази нова версия, която се справя по-добре с живота“, обясни комикът.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real)

През декември 2019 г. Зак Ефрон имаше опасно и мъчително преживяване, докато снимаше риалити сериал за оцеляване. Актьорът пътува до Папуа Нова Гвинея, за да заснеме шоуто „Killing Zac Efron“, което документира триседмичния му престой в отдалечена джунгла на Папуа Нова Гвинея. Нещата взеха тревожен обрат, когато Зак се заразява с инфекция, за която се смята, че е коремен тиф. Той е откаран със самолет в австралийска болница, където едвам го спасяват.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @emilia_clarke

Британската актриса Емилия Кларк почти губи живота си на два пъти след мозъчни аневризми. Актрисата претърпява две медицински процедури след втората си аневризма през 2013 г. Оттогава, за щастие, тя е в добро здраве.

През 2018 г. Джордж Клуни беше замесен в автомобилен сблъсък, докато пътува до снимачната площадка на моторния си скутер в Сардиния, Италия. Актьорът се блъска челно в мерцедес с близо 100 км/ч. След срещата си със смъртта, Джордж се закле да стои настрана от всякакви двуколесни превозни средства. „Мисля, че съм изразходил всичките си девет живота, така че мога да се откажа от карането на мотор за известно време“, каза той.

Харисън Форд по чудо оцелява след самолетна катастрофа в района на Лос Анджелис през март 2015 г., след като двуместният ретро самолет, който той пилотира, се повреди във въздуха. Харисън получи доста тежки разкъсвания по лицето и скалпа, след като се приземи катастрофално на голф игрище. Освен това той счупи таза си, счупи прешлен и изкълчи глезена си, което наложи продължителен престой в болница.

Дрю Баримор можеше да бъде убита през 2001 г., когато имението ѝ в Бевърли Хилс, което тя споделяше с тогавашния ѝ годеник Том Грийн, се запали, докато двамата спяха. Актрисата призна, че покойния ѝ лабрадор Флоси е спасил живота им като буквално е лаел и блъскал на вратата на спалнята им. „Флоси наистина беше основният сигнал, че има пожар“, сподели тя преди време.

Орландо Блум беше парализиран за четири дни и хоспитализиран за две седмици през 1998 г., след като пада от третия етаж, докато се катери по дренажна тръба, която се срутва под тежестта му. Актьорът счупва няколко прешлена на гърба и претърпява множество операции и 18 месеца рехабилитация. „Този инцидент повлия на всичко в живота ми“, каза той пред GQ. „Дотогава нямах здравословна представа за живота и смъртта – мислех се за непобедим.“

През септември 2001 г. Шарън Стоун има силно главоболие, което едва не я прати в гроба. Източникът е кървене в мозъка ѝ, което е причинено от разкъсване на артерия в основата на черепа. „Когато ме удари, се почувствах като простреляна в главата“, каза тя по-късно. Актрисата прекара девет дни в болницата, изпадайки и излизайки от кома.

Преживяването близо до смъртта на Хоакин Финикс е много холивудско. През януари 2006 г. актьорът шофирал по каньонски път над Сънсет Булевард, когато обръща колата си. За щастие на помощ му се притича не кой да е, а германският режисьор Вернер Херцог, който не само му помага да излезе от колата, но и му казва да не пали цигара в напоеното с бензин превозно средство. „Спомням си почукване на прозореца и един глас с немски акцент, който ми казваше: „Само се отпусни“.“, спомня си Хоакин.

Едно от предимствата да бъдеш знаменитост е да останеш на частните острови на приятелите си, но не е толкова забавно, когато избухне пожар и едва не те убие. Това се случи, когато Кейт Уинслет беше на почивка със семейството си на остров Некер на Ричард Брансън на Британските Вирджински острови през август 2011 г. Пожарът избухна по време на гръмотевична буря посред нощ. Кейт не само оживя, за да разкаже историята, но и спаси 90-годишната майка на Ричард. По-късно Кейт кръсти сина си Bear Blaze като знак за събитието. „Второто име на Беър е Блейз, защото съпругът ми [Нед Рокендрол] и аз се срещнахме при пожар“, каза Кейт пред водещата на токшоу Елън Дедженеръс. „Къщата изгоря, но ние оцеляхме.“

Травис Баркър почти загина по време на самолетна катастрофа в Южна Каролина през септември 2008 г. Травис и приятелят му DJ AM се връщаха от безплатно шоу, спонсорирано от T-Mobile в Колумбия, когато частният им самолет не успя да се отдели от земята по време на излитане и се удари в пистата, а той получи сериозни изгаряния. Травис и DJ AM оцеляват след катастрофата, но другите четирима пътници на самолета, включително пилотът и вторият пилот – загиват.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by travisbarker (@travisbarker)

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари