IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реге-Жан Пейдж е най-красивият мъж в света, кои са след него?

28 януари 2023 12 00

Актьорът от сериала „Бриджъртън“ има най-съвършено лице

Getty Images

Getty Images

Реге-Жан Пейдж, от хитовия британски сериал „Бриджъртън“, е най-красивият мъж в света според уравнението за „златното сечение“, създадено в Древна Гърция. 34-годишният актьор беше обявен за мъжа с най-перфектни черти на лицето, които се доближават най-много до представата на древните гърци за съвършенство.

Пейдж, който изигра ролята на Саймън Басет, херцога на Хейстингс в първия сезон на хитовия сериал на Netflix, има 93,65 процента съвпадение с въпросното гръцко златно сечение, което измерва физическото съвършенство.

Звездата от „Тор“ Крис Хемсуърт е втори в тази класация, като събира 93,53%, Майкъл Б. Джордан от „Черната пантера“ е трети с 93,46%, а певецът Хари Стайлс е четвърти с 92,30%.

Списъкът е съставен с помощта на най-новите компютъризирани техники за картографиране от козметичния хирург д-р Джулиан де Силва, който използва технологията в работата си.

Реге-Жан, който е със смесен произход – майка му е от Зимбабве, а баща му е британец, беше коронясан за най-красивия мъж в света, след като всички елементи на лицето му бяха измерени за физическо съвършенство, според адаптирана от учените математическа формула.

При въпросната формула се измерват дължината и ширината на нечие лице и след това резултатите се разделят.

Предпоставката е, че колкото по-близки са съотношенията на лице или тяло до числото 1,618 (Phi), толкова по-красиви стават те.

След това се правят измервания от линията на косата на челото до мястото между очите, от мястото между очите и дъното на носа и от дъното на носа до дъното на брадичката. Човек се смята за по-красив, ако числата са равни.

След това се обръща внимание на симетрията и пропорцията на лицето. За да бъдете смятани за „красиви“ според златното сечение, дължината на ухото трябва да е равна на дължината на носа, а ширината на окото трябва да е равна на разстоянието между очите.

Д-р Де Силва, който ръководи Центъра за усъвършенствана козметична и пластична хирургия на лицето на Харли Стрийт, Лондон, обясни: „Тези чисто нови техники за компютърно картографиране ни позволяват да разрешим някои от мистериите за това какво прави някого физически красив и технологията е полезна при планиране на операция на пациенти“.

А ето и първите 4 най-красиви знаменитости-мъже в света, според въпросната формула:

1. Реге-Жан Пейдж – 93,65 процента

Д-р Де Силва обясни: „Реге спечели заради класическото си красиво лице и великолепни кафяви очи. Той има много добре позиционирани очи и перфектно оформени устни. Единствената оценка, която получи, която беше малко по-ниска, беше за ширината и дължината на носа му“.

2. Крис Хемсуърт – 93,53 процента

Д-р Де Силва каза: „Хемсуърт е една от най-големите филмови звезди в света в момента. Австралиецът притежава старомодна красота, характерна за холивудските звезди от миналото, а това дава много висока оценка, когато измервате класическата красота“.

3. Майкъл Б. Джордан – 93,46 процента

35-годишният сърцеразбивач, известен с ролите си в „Черната пантера“ и „Крийд“, също излезе с високи резултати. Д-р Де Силва каза: „Актьорът Майкъл Б. Джордан оглави резултатите за ширината и дължината на носа си и беше втори за брадичката си“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAX (@imax)

4. Хари Стайлс – 92,3 процента

Британският поп певец и бивш член на групата One Direction Хари Стайлс е подреден на четвърто място в тази класация. За него д-р Де Силва каза: „Не е изненада, че той бързо се превърна от музикална във филмова суперзвезда“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @harrystyles

В първата десетка на тази класация се подреждат още актьорите Крис Евънс, Робърт Патинсън и дори Джордж Клуни.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Марина ( преди 1 година )
И кой определи, че този е с най-съвършеното лице. Носът му е особено "красив".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
анонимен ( преди 1 година )
Като знам гърците колко са красиви,нормално е тоя да е на първо място.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар