IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роднините на Халина Хътчинс в Украйна заведоха дело срещу Алек Болдуин

15 февруари 2023 10 40

Защитава ги известна правозащитничка

Снимка: БГНЕС

Продължават да излизат подробности около трагичния инцидент с операторката Халина Хътчинс, която загина на снимачната площадка на филма Rust. Тя бе убита от оръжие, с което стреля актьорът Алек Болдуин, който не е предполагал, че пистолетът е зареден с истински патрони.

В телевизионно интервю през 2021 г. Болдуин се оправда, че не е натискал спусъка във фаталния ден, но тест на оръжието от ФБР установи, че то няма да стреля, освен ако спусъкът не бъде дръпнат.

Роднините на починалата операторка, които живеят в Украйна, решиха да заведат дело срещу отговорните за случая. Родителите на Хътчинс и нейната сестра заведоха гражданско дело срещу актьора Алек Болдуин и други замесени в смъртта на операторката, която почина през 2021 г. в Ню Мексико.

Хътчинс е родена в Украйна, където родителите и сестра ѝ живеят близо до Киев. Техният иск изисква неуточнена компенсация, съгласно законите на Ню Мексико, от Болдуин, членовете на екипа и продуцентите за загубата на техен роднина, каза адвокатът на семейството – известната правозащитничка Глория Олред.

Съобщението идва, след като на 31 януари прокурор от Санта Фе обвини Болдуин в непредумишлено убийство, обвинявайки го в безразсъдно незачитане на безопасността, когато револвер, който той държеше, изстреля боен куршум, който уби Хътчинс и рани режисьора на Rust Джоел Соуза. Дело е повдигнато и на оръжейника – 25-годишната Гутиерес – Рийд.

Алек Болдуин официално е обвинен в убийство

Алек Болдуин обвини снимачния екип на Rust за смъртта на Хътчинс

Алек Болдуин почете паметта на Халина Хътчинс, но се сдоби с критики

През октомври Болдуин уреди отделно дело за смъртта на Хътчинс, заведено от съпруга на жертвата – Мат Хътчинс. Те успяха да постигнат извънсъдебно споразумение.

Олред каза, че споразумението с Мат Хътчинс е за него и сина на двойката и тя представлява другите членове на семейството. Тя каза, че роднините на операторката в Украйна поддържат връзка с Мат Хътчинс.

Съгласно споразумението на Мат Хътчинс, снимките на филма трябваше да бъдат подновени в началото на 2023 г., като Хътчинс ще бъде изпълнителен продуцент, Болдуин ще остане в главната роля и Соуза ще режисира, предаде Ройтерс.

Затова пък роднините на Хътчинс в Украйна казват, че дори не са получили извинение от актьора.

„Всеки, който е отговорен за нейната загуба, трябва да бъде подведен под отговорност“, каза Светлана, сестрата на Хътчинс във видео, преведено на английски. Стана ясно, че след загубата, родителите на операторката са с влошено здраве. Докато е била жива Халина е помагала на близките си в Украйна и финансово. Сега те живеят в голяма тъга и на фона на войната, която Путин води в родината им.

Люк Никас, адвокат, представляващ Болдуин, не отговори веднага на искане за коментар.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари