IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Румънският съд удължи задържането на Андрю Тейт с още 30 дни

23 февруари 2023 08 40

Той и брат му са разследвани за сексуално насилие и експлоатация

Снимка: БГНЕС

Противоречивият инфлуенсър Андрю Тейт  е с удължена мярка задържане за още 30 дни в Румъния,  реши съдът в Букурещ. Той е разследван за предполагаемо сексуално насилие и експлоатация заедно с брат си Тристан и още две румънки. И четиримата отричат обвиненията.

Все пак румънските прокурори успяха да удължат мярката им за задържане, както го направиха и по-рано този месец. Максималният срок докато върви разследването е до 180 дни.

Адвокатът на Тейт каза по-рано, че срещу клиента му няма "никакви доказателства" и той просто "играе герой" в социалните медии.

След като се яви в съда по-рано този месец, Тейт коментира: „Искайте доказателства и те няма да ви дадат никакви, защото не съществуват. Скоро ще разберете истината за този случай.“

Прокурорите обвиниха братята Тейт, че съблазняват жени, като ги манипулират с твърдението, че искат дългосрочна връзка с тях, а след това ги принуждават да произвеждат порнографско съдържание.

Андрю Тейт също е обвинен в изнасилването на една от жените миналия март. Двете задържани с братята жени са заподозрени, че са действали като техни съучастници. Прокурорите досега са идентифицирали шест предполагаеми жертви, сред които има и непълнолетни.

Братята Тейт са в ареста от 29 декември, след като служители на Diicot претърсиха вилата им по обвинения в сексуален трафик.

През януари апелативен съд отхвърли искането им за освобождаване, след като прокурорите твърдяха, че предвид техния „финансов капацитет“ братята могат „да избегнат разследването, да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция“.

Освен оръжия, ножове и големи суми пари, следователите са конфискували 10 румънски имота, принадлежащи на семейство Тейтс, и 15 луксозни коли – включително три Porsche, две Ferrari, Aston Martin и Lamborghini.

Властите съобщиха, че са конфискували стоки и пари на обща стойност 18 милиона леи (£3,2 милиона).

Тейт се появи в телевизионното риалити шоу Big Brother през 2016 г. и стана известен със своята реч на омразата, като предизвика тревога за това как поведението му  влияе върху тийнейджърите. Той каза, че жените също са отговорни за това, ако са били изнасилени и че те „принадлежат“ на мъжете.

В крайна сметка той беше забранен от всички основни социални медийни платформи, но профилът му в Twitter  беше възстановен миналия ноември, след като Илон Мъск купи компанията. Тейт вече има 5,1 милиона последователи в платформата.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари