IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За коронацията – принц Андрю може да е без церемониални одежди

8 март 2023 17 40

Чарлз III е раздвоен дали да му позволи облеклото

БГНЕС

БГНЕС

Принц Андрю е бесен, защото го държат в неведение как ще бъде облечен по време на коронацията на неговия брат. Според британски медии, Чарлз III все още е раздвоен дали да му позволи да носи традиционните церемониални одежди.

Херцогът на Йорк има желание да сложи кадифената тога, украсена с блестящи знаци, обозначаващи, че е рицар на жартиерата. Ала след като бе с обикновен костюм на погребението на Елизабет Втора, тази възможност е малко вероятна.

Кралски биографи посочват, че Чарлз смята, че скандалът за сексуално насилие с брат му е позор за семейството. И след като вече не изпълнява задължения като негов пълноправен член, не е редно да сложи театралните регалии.

Коронацията на краля на 6 май ще бъде обявена за „Ден на яката“. Това означава, че членовете на Ордена на жартиера – най-старият и най-високопоставен рицарски орден във Великобритания, могат да носят регалиите и яката. С тях те показват към кои британските рицарски ордени принадлежат.

Чарлз III,

БГНЕС

Принц Андрю може да сложи салонен костюм

Бившият съпруг на Сара Фъргюсън бе лишен от военното си назначение полковник от гренадирската гвардия. Това стана още по времето, в което неговата многоуважавана майка бе жива. The Mirror обаче отбелязва, че той остава вицеадмирал поради службата си в Кралския флот.

Според източник на изданието, принцът не бил информиран относно ролята си и изискването за облекло за коронацията на Чарлз. Другите присъстващи обаче са били уведомени предварително, което го разярило. Освен това той е доста напрегнат и поради факта, че може да го накарат да напусне сегашния си дом.

„Андрю е бесен. Той вече не играе роля и сега чувства, че е пренебрегнат. И му се диктува заради нещо, на което има пълното право (носене на церемониалните дрехи)“, посочва информаторът.

принц Андрю,

БГНЕС

Отношението към херцога на Йорк се промени заради скандала

Припомняме, че миналата година принц Андрю плати 12 милиона паунда за извънсъдебно споразумение с Вирджиния Джуфре, неговата обвинителка. Впоследствие той не можеше да се появи заедно с покойната кралица в последното ѝ появяване на традиционното шествие в Деня на жартиера в Уиндзор.

През юни 2022 г. херцогът трябваше да се появи в пълното си облекло за публичното шествие. Тогава Чарлз и неговият син Уилям лобираха пред Нейно Величество да отмени решението.

Чарлз ще отдаде почитта си към покойните кралица Елизабет и нейният съпруг принц Филип

Чарлз е готов да приеме Хари отново в семейството

Кога крал Чарлз ще се появи за първи път на балкона на Бъкингамския дворец като монарх?

Том Круз отлага снимки заради коронацията на Чарлз III

Източници разкриха тогава, че кралските особи се страхували от обратна реакция по това време, след като Андрю се споразумял с жената, завела дело срещу него.

принц Андрю,

БГНЕС

Следващият удар, показващ промененото отношение към принца, дойде когато Елизабет Втора почина. Тогава той вървеше редом с двамата си братя и своята сестра, ала трябваше да е облечен с костюм.

Междувременно стана ясно, че коронацията в началото на май ще бъде „подходяща за модерната епоха“. Според близки до кралския двор, програмата е направена така, че да спести доста разходи. Така например само 2 000 гости са поканени в Уестминстърското абатство, което е с близо 6 000 души по-малко, отколкото тези на покойната му майка. Също така церемонията ще бъде намалена от три часа на едва 90 минути.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари