IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След титлата на нейния баща – ще стане ли лейди Луиз принцеса?

17 март 2023 10 40

Принц Едуард и съпругата му вече са херцог и херцогиня

БГНЕС

БГНЕС

Наскоро принц Едуард и неговата съпруга станаха херцог и херцогиня на Единбург. С промяната, въведена от Чарлз III, техният син вече е граф на Уесекс. Но какво ще стане с по-голямото им дете – лейди Луиз Уиндзор?

15-годишният Джеймс наследи титлата от баща си. Но нещата са различни при 19-годишната му сестра.

Луиз има право да е принцеса

Още след като навърши пълнолетие, дъщерята на принц Едуард и принцеса Софи можеше да получи титлата принцеса. Само че тя избра да не я приема на този етап и да живее по-нормален живот, далеч от светските събития.

Лейди Луиз

БГНЕС

Според кралски експерти, след смъртта на Елизабет Втора и това, че нейните родители вече са херцог и херцогиня на Единбург, Луиз има пълното право да се нарече принцеса. Въпреки това тя най-вероятно няма да се възползва от този ход.

Лейди учи в престижен университет

Най-голямото дете на най-малкия син на покойната кралица учи в престижния шотландски университет „Сейнт Андрю“. Именно в същия се запознават преди години Уилям и Кейт Мидълтън.

По-рано младата дама е била в училището „Сейнт Мери“ в Аскот. Там наблягала на предмети като английски, история, политика и драма.

Лейди Луиз

БГНЕС

Медиите на Острова отбелязват, че Лейди Луиз е била само от два дни в университета, когато научила новината за кончината на нейната многоуважавана баба.

Лейди Луиз Уиндзор пред важен избор. Ще приеме ли кралска титла?

Лейди Луиз Уиндзор с първо телевизионно интервю

Кой ще наследи любимата карета на принц Филип?

Вместо да е принцеса, тя работи като касиерка

Преди да отиде да учи във висше учебно заведение, наследницата на британския кралски двор даде пример, намирайки си работа за лятото. По данни на The Sun, тя е била ангажирана срещу заплащане на касата на голям градински център.

За дейността, която извършвала, Луиз Уиндзор получавала по 6,83 паунда на час. Освен на касата, тя се включвала и в други дейности в обекта – като например да отговаря на запитвания на клиенти или да засажда и полива някои растения.

„Персоналът я обича. Не всеки ден купувате бегонии от член на кралското семейство“, пише жена в социалните мрежи, хвалейки младото момиче.

Лейди Луиз

БГНЕС

Принцеса Софи предпочита децата ѝ да са без титли

В интервю за The Sunday Times, съпругата на принц Едуард сподели, че двамата се стремят да възпитават наследниците си като обикновени деца, а не като кралски особи.

„Опитваме се да ги възпитаваме с разбирането, че е много вероятно да трябва да работят, за да си изкарват прехраната“, обясни тя.

Още тогава принцеса Софи изтъква, че нейните син и дъщеря могат да използват титлите си след като станат на 18, но едва ли ще го направят.

За още новини от британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари