IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напук на болестта – Брус Уилис събра любимите си жени за рождения си ден

20 март 2023 17 50

Актьорът, който се бори с тежка форма на деменция, отбеляза 68 години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Семейството на Брус Уилис празнува раждането на актьора с любов, смях и серенада!

В чест на 68-ия рожден ден на Уилис тази неделя, на едно място бяха събрани бившата и настоящата му съпруга, както и петте му дъщери от двата брака. Деми Мур, с която Брус има три момичета, публикува видео в социалните мрежи, на което се вижда как цялото семейство е у дома и пее с цяло гърло „Честит рожден ден“ на единствения мъж вкъщи. Разбира се, в картинката присъства и десерт със свещи, а Брус Уилис очевидно се наслаждава на милия жест. След приключването на серенадата, актьорът духа свещите на фона на аплодисменти и въодушевени викове, последвани от „Хип-хип, ура“.

„Честит рожден ден, БУ! Много се радвам, че успяхме да те отпразнуваме днес. Обичам те и нашето семейство също. Благодаря на всеки за любовта и милите пожелания – почувствахме всяко едно от тях“, написа Деми Мур под видеото.

Това е първият кадър, който семейството на Уилис публикува с него, след като стана ясно, че актьорът страда от фронтотемпорална деменция. Преди месец сегашната му съпруга – Ема Хеминг – разкри в социалните мрежи, че състоянието му се е влошило и лекарите са поставили нова диагноза. По думите ѝ, болестта на Брус е прогресирала от миналата година, когато стана ясно, че той страда от афазия и трябва да спре с киното.

Според лекарските описания, фронтотемпоралната деменция е общо наименование на мозъчни състояния, които засягат фронталните и темпоралните лобове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират, а смаляването им причинява проблеми с речта, емоциите и промени в поведението. Други симптоми могат да включват загуба на двигателни функции – проблеми с ходенето, преглъщането и мускулни спазми.

Заради болестта на Уилис, съпругата му Ема започна обучение със специалист по деменция, за да разбере как най-добре може да се грижи за любимия си. Тя също така помоли папараците да не крещят към актьора, когато го видят по улицата, защото това може да го притесни и да го изплаши. По думите ѝ, хората с деменция трудно излизат навън и с тях трябва да се отнасяме внимателно, когато ги видим, че все пак са напуснали дома си.

Съпругата на Брус Уилис премина обучение за деменция

Сега Ема сподели емоциите си в чест на рождения ден на Брус Уилис. Въпреки радостния повод, тя реши да отвори душата и сърцето си, за да разкаже на феновете малко повече за това какво чувства в последната година и през какво е трябвало да премине, за да осигури най-доброто за съпруга си.

„Днес е рожденият ден на съпруга ми. Започнах сутринта с плач, както може да видите от подутите ми очи и носа ми. Смятам, че е важно да видите всички страни на тази ситуация“, започна съобщението си Ема. Допълни, че трябва да остане силна, въпреки трудностите, защото има две деца, които разчитат на нея и трябва да бъдат отгледани по най-добрия начин.

„Понякога в живота трябва да поемем ролята на големи хора и да се захванем за работа. И точно това правя. Но все пак имам моменти на тъга и мъка, които чувствам и днес на неговия рожден ден“, пише още Ема Уилис. Обяснява, че емоциите ѝ са породени и от направата на специално видео за Брус, в което са включени семейни моменти, забиващи се като нож в сърцето ѝ.

Малко по-късно Ема публикува въпросното видео, съставено от непоказвани досега кадри с Брус и цялото семейство. „Той е чиста любов. Той е обичан. И ще го обичам винаги. Честит рожден ден, скъпи. Желанието ми за Брус е да продължавате да го споменавате в молитвите си и да изпращате мили мисли към него, защото той ще ги усети. Благодаря ви много за любовта и грижата, които му показвате“, написа съпругата на актьора.

Скаут Уилис също се включи в пожеланията към Брус, публикувайки стара снимка с известния си баща. На кадъра 31-годишната актриса се е качила на раменете на актьора и го описва като своя най-добър приятел, кралят на Рибите, екшън герой и най-милият баща. „Каква привилегия е да имам този човек като баща и да науча толкова много за живота, радостта и занаята чрез него“, допълни Скаут.

След тежката диагноза – семейството на Брус Уилис е плътно до него

Състоянието на Брус Уилис се влоши, актьорът вече е с деменция

Скаут отбеляза още, че този ден не е никак лек за баща ѝ, но пък е изпълнен с любов и благодарност, които Брус показва на семейството си всеки ден. „Тъгата е цена, която винаги ще плащам, за да знам какво е да чувстваш такава любов“, завърши тя.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари