IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актьорът от „Джурасик парк“ Сам Нийл след победата си над рака: Радвам се, че съм жив

20 март 2023 18 00

Автобиографичната му книга излиза на 21 март

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Актьорът Сам Нийл разкрива, че в момента се лекува от рак на кръвта, който е преминал в третата си фаза.

В интервю за Guardian, в което обсъжда предстоящия си мемоар Did I Ever Tell You This?, 75-годишната звезда от „Джурасик парк“ разказва за кариерата в киното и телевизията, какво означава да си знаменитост, живота си във ферма в Нова Зеландия и смъртността. Той започва мемоара си със стряскащо изречение, което може да уплаши всеки един, дори да не познава името Сам Нийл.

„Истината е, че съм прецакан. Навярно умирам. Сигурно ще трябва да забързам този разговор“, пише той в първата глава от книгата си.

Нийл започва да описва части от живота си като начин да бъде зает и да се разсейва по време на лечението, на което се подлага миналата година. В интервюто пред Guardian споделя, че не може да стои без работа и затова е трябвало да намери нещо, с което да се занимава докато чака машините да пречистят кръвта му.

Актьорът признава, че никога не е имал намерението да пише книга за живота си. „Но докато продължавах да пиша, осъзнах, че това всъщност ми дава причина да живея и си лягах с мисълта какво точно ще напиша утре... това ме забавляваше“, казва той. Допълва, че това е била неговата спасителна жилетка, защото не би могъл да премине през цялото лечение, без да прави нищо.

В Did I Ever Tell You This, която получава пролог от звезди като Мерил Стрийп, Лора Дърн и Стивън Фрай – Сам Нийл се разкрива като изключително добър разказвач с колекция от истории, които отвеждат читателя от първите му седем години в Ирландия до израстването в Нова Зеландия и ексцентричността на семейния му живот. Той също така разказва за забавни истории от филмовата си кариера, както и пикантни истории за част от колегите си.

Нийл е категоричен, че книгата му не е мемоар за рака, а по-скоро болестта образува спирална нишка в целия разказ. Той за първи път усеща подутина в жлезите по време на турнето за „Джурасик свят: Господство“ през март миналата година, а малко след това е диагностициран с ангиоимунобластен Т-клетъчен лимфом. Започва да се подлага на химиотерапия, но тя не предоставя очакваните резултати, което налага промяна на лечението и Нийл започва да приема ново химиотерапевтично лекарство, което ще продължава да приема всеки месец до края на живота си, въпреки че вече е преборил рака.

„Не мога да се преструвам, че последната година е била без тъмни и мрачни моменти. Но те хвърлят светлина в тунела и ме направиха благодарен за всеки ден и безкрайно благодарен за всичките ми приятели. Просто се радвам, че съм жив“, казва Нийл.

След разкриването на новината за рака, актьорът направи специално обръщение към феновете си в социалните мрежи, с което искаше да ги успокои. Той бе категоричен, че се чувства добре и все още е жив, така че няма нужда от притеснения.

„Здравейте, аз съм Сам Нийл! Някакъв актьор, лозар и, както се оказа, писател“, каза той във видеото. Отбелязвайки че през последните няколко дни е във всички новини, Нийл обясни, че малко се дразни от вниманието, защото все още е жив и се чувства добре, а от осем месеца ракът е в ремисия, което е още по-хубава новина.

Напук на рака: Джеф Бриджис заведе дъщеря си до олтара

Елизабет Хърли в розово срещу рака на гърдата

Рейчъл Зиглър за рака на гърдата: Ранните решения спасяват живот

Нийл разкри пред последователите си и какво е правил през последните месеци – от работата по сериала Apples Never Fall до превръщането му в писател. Казва, че иска новините да се въртят не около болестта му, а около книгата му. „Никога не съм мислил, че ще имам актьорска кариера, още повече на екран. Но това нещо се случи и аз съм изпълнен с благодарност за живота си и книгата разказва точно за това. Надявам се да ви хареса“, каза още актьорът.

Познат на света като Алан Грант от поредицата „Джурасик парк“ и от появата си във филма „На лов за червения октомври“, Нийл завърши видеото с молба към феновете да не се притесняват за него, защото се чувства добре. Кариерата на Сам Нийл започва през 70-те години на миналия век и се състои от над 150 роли.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари