IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шарлот и Луи също ще имат роля на коронацията на Чарлз

20 март 2023 17 40

Техният брат Джордж ще има важна задача

БГНЕС

БГНЕС

За да покажат връзката между отделните поколения наследници на короната, от екипа на Чарлз III ще включат децата на принц Уилям в част от програмата. След като стана ясно, че принц Джордж ще има важна роля, дойде ред да видим и задачите на Шарлот и Луи.

Оказва се, че по-малките деца на принца и принцесата на Уелс ще участват в специалното шествие пред Уестминстърското абатство. То ще се състои на 6 май.

Според информация на The Times, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи ще придружават краля и кралицата консорт, докато напускат абатството след службата.

Най-вероятно до един момент децата ще бъдат придружавани от принц Уилям и Кейт Мидълтън. Все пак, след като малкият Луи привлече вниманието на камерите с поведението си преди няколко месеца, трябва да има някой възрастен, който да го контролира.

Шарлот, Луи

БГНЕС

Ролите на Шарлот и Луи тепърва ще се уточняват

Списание Hello пише, че синът на Чарлз III и неговата съпруга все още не са уточнили какви да бъдат ролите на по-малките им деца. Едно е ясно – техният първороден наследник ще има основна роля.

Изданието отбелязва, че Луи е само на 4, като едва през април ще стане на 5. Поради неговата възраст, той все още не е свикнал със строгия кралски протокол. Ето защо и на много малко събития неговите родители го взимат със себе си. Докато по-големите – Джордж и Шарлот, вече имат опит.

Припомняме, че след като Елизабет Втора почина, принцът и принцесата присъстваха на погребението. Тогава момиченцето неведнъж казваше на брат си да не забрави да се поклони. А тяхното братче бе най-вероятно с една от бавачките си поради това, че е малък и би останал с травмиращ спомен от събитието.

Кейт, Джордж,

Getty

Прекъсват важна традиция на Острова

Ако трите деца на Уилям и Кейт се включат в церемонията по коронацията, вместо само да я наблюдават, ще бъде прекъсната дългогодишна традиция в британския кралски двор.

Така например преди години Чарлз е много малък и не играе никаква роля, когато слагат короната на главата на неговата майка през 1953 г.

Принц Джордж към съученици: Баща ми ще бъде крал, внимавайте

Училище, здравей: Джордж, Шарлот и Луи в специални униформи

Кейт Мидълтън разкри как Луи излива енергията си

Все пак, за да се покаже уважение и към Камила, ще бъдат продължени други традиции. Нейните внуци ще държат балдахин в момента, в който тя бъде помазана със свето масло. То трябва да е специално от Йерусалим, приготвено от маслини в манастира на Мария Магдалина и манастира „Възнесение Господне“.

принц Чарлз,

БГНЕС

Неслучайно въпросното масло има специално значение за самата коронация. За краля също ще има такова, в което е добавено това, използвано за коронацията на покойната Елизабет Втора.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари