IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари е в Лондон за изслушване срещу издания за незаконно придобиване на информация

28 март 2023 14 40

Това е първата му визита в родината след смъртта на кралица Елизабет II

Снимка: БГНЕС

Британският принц Хари пристигна във Върховния съд на Лондон, за да присъства на изслушване по иска си срещу Associated Newspapers Limited по обвинения в незаконно събиране на информация.

Миналата година херцогът на Съсекс се присъедини към група високопоставени фигури, включително певеца Елтън Джон, в съдебно дело срещу издателя на Daily Mail, Mail on Sunday и Mail Online.

Делото обвинява Associated Newspapers Limited (ANL) в участие в употреба на различни средства за престъпна дейност за получаване на информация за високопоставени фигури през годините, предава CNN.

Елизабет Хърли, Сади Фрост, Дейвид Фърниш и Дорийн Лорънс са останалите ищци зад съдебния иск. Те твърдят, че са били „жертви на отвратителна престъпна дейност и груби нарушения на неприкосновеността на личния живот“. Това стана ясно след изявление на техните представители по това време.

Групата обвини ANL в наемане на частни следователи за извършване на незаконни действия като поставяне на подслушващи устройства в домове и коли и записване на частни разговори. Също така се твърди, че издателят е платил на корумпирани полицейски служители, за да получи вътрешна информация, участвал е в представяне и измама, за да получи медицински досиета, и би хакнал банкови сметки и финансови трансакции чрез „незаконни средства и манипулация“.

Днес стартира началото на четиридневно предварително изслушване в Кралския съд на Лондон, по време на което се очаква ANL да се опита да отхвърли делото.

Издателят отхвърли обвиненията като „абсурдни клевети“ и определи делото като „предварително планиран и оркестриран опит да бъдат въвлечени заглавията на Mail в скандала за хакване на телефон“, предава PA Media.

Говорител на ANL добави, че твърденията са „необосновани и силно клеветнически, базирани на недостоверни доказателства“, съобщава британската информационна агенция PA Media.

Делото срещу ANL е едно от няколкото дела, започнати от принц Хари през последните години. Той също така съди ANL, след като неговият вестник Mail on Sunday публикува история за неговото отделно съдебно производство срещу Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство относно мерките за сигурност на семейството му при посещение във Великобритания.

Междувременно той също съди собствениците на британските таблоидни вестници Sun и Daily Mirror през 2019 г. за предполагаемо хакване на телефона. Делото срещу издателя на Daily Mirror трябва да влезе в съда през май.

Смята се, че изненадващата поява на 38-годишната кралска особа в Лондон в понеделник е първото му пътуване до Обединеното кралство, откакто той и съпругата му Меган присъстваха на погребението на покойната кралица Елизабет II през септември.

През изминалите месеци семейство Съсекс издадоха документална поредица по Netflix и мемоарите на херцога, които предоставиха допълнителна представа за сложната му връзка с останалата част от кралското семейство.

Не се очаква Хари да види брат си, принца на Уелс, каза кралски източник пред CNN. Тъй като е училищна ваканция, принц Уилям не е в Уиндзор, добави източникът.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари