IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Публикуват непоказвани снимки на Дейвид Боуи в книга

29 март 2023 11 00

Те са на неговия приятел Джеф МакКормак

БГНЕС

БГНЕС

Непоказвани досега снимки на Дейвид Боуи ще бъдат публикувани в книга, разказваща за неговото израстване по пътя към сцената. Те са на неговия близък приятел Джеф МакКормак, който смята да сподели с широката публика спомените си за покойния изпълнител.

„Дейвид Боуи: Рок енд рол с мен“ се казва проектът, в който може да видим 150 изображения на един от най-влиятелните музиканти на 20-ти век.

Макар рок звездата да е познат на милиони фенове по целия свят, мъжът, който се запознава с него като дете, може да разкрие една друга негова страна. МакКормак се запознава с Боуи, когато и двамата са на 8. Тогава той е просто Дейвид Джоунс.

Страстта към музиката сближава двамата

През годините двамата приятели са водени от една и съща идея – да творят нова музика. Докато Дейвид избира да бъде зад микрофона, Джеф става автор на песни и продуцент. Двамата са заедно на емблематични турнета.

През 1973 г. Боуи се обажда на своя стар познайник, за да го покани да се присъедини към турнето му Ziggy Stardust. На него МакКормак отива като резервен вокалист и перкусионист. По-късно той с удоволствие участва в едно от световните турнета на известния изпълнител.

Приятелят на певеца заснема филма The Man Who Fell to Earth, в който показва как двамата творят. Днес той разказва с книгата за тяхното дългогодишно приятелство и споделя неразказвани досега лични истории.

Оказва се, че преди да умре, самият Боуи, чието истинско име е Дейвид Робърт Джоунс, насърчил МакКормак да издаде книга за техните музикални приключения.

Сред снимките, които феновете на изпълнителя очакват с нетърпение, е тази, на която го виждаме заедно с екипа си в Транссибирския експрес. Годината е 1973 г., когато той е на турне в Русия и прави парти, в което се включват туристи и войници, пътуващи във вагона.

Тъжна годишнина – любимите жени на Дейвид Боуи си спомниха за него

Иман: Не съм вдовицата на Дейвид Боуи

Иман пуска парфюм, вдъхновен от Дейвид Боуи

На друг кадър Джеф МакКормак е уловил стреснатата физиономия на своя приятел, който току-що се е качил на самолет. Като човек, който не обичал да лети, той направил нервна усмивка, опитвайки се да покаже, че не се притеснява от излитането.

Припомняме, че Дейвид Боуи почина през 2016 г. Той си отиде от този свят на 69-годишна възраст заради тежката диагноза рак на черния дроб. До последно пазеше заболяването си в тайна.

За още новини от света на звездите – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари