IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз III отказа да се срещне с принц Хари по време на посещението му във Великобритания

29 март 2023 14 50

Монархът отхвърли идеята за преговори

Снимка: БГНЕС

Принц Хари посети изненадващо Лондон. Той пристигна във Върховния съд на Обединеното кралство в подкрепа на съдебно дело срещу издателя на медийната компания на таблоида Daily Mail Associated Newspapers. Херцогът на Съсекс и няколко други видни личности, включително Елтън Джон, Елизабет Хърли, Сади Фрост и други, обвиняват организацията в нарушаване на поверителността и „злоупотреба с лична информация“.

Известно е, че Хари е уведомил баща си Чарлз III за пристигането си предварително и дори е възнамерявал да седне с него на масата за преговори, по-специално, за да обсъдят условията на престоя им с Меган на коронацията на 6 май тази година.

Въпреки това, според The Telegraph, монархът е отхвърлил предложението на по-малкия си син за среща, позовавайки се на неотложна работа и натоварен график.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън също не са склонни да се срещнат с херцога на Съсекс, въпреки че той ще отседне във Frogmore House, който е само на кратка разходка от Adelaide Cottage, където живее семейство Уелс.

Официално Кейт и Уилям прекарват училищните ваканции на децата си извън Лондон, което прави личната среща с принц Хари „много малко вероятна“.
Така се знае, че принц Хари не би бил добре приет в семейството, а и той заявява, че не би се чувствал добре да се върне във Великобритания. Той вече изрази мнение, че не смята, че може да оцелее в родината си, тъй като предполага, че британската преса ще направи всичко възможно животът му да е непоносим.
Принцът не за първи път има проблеми с пресата, въпреки че в САЩ доста спокойно разказва за кралския живот.

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган се отделиха от кралското семейство в началото на 2020 г. В момента те живеят в САЩ с двете си деца Арчи и Лилибет.

Очаква се все пак те да отидат на коронацията на крал Чарлз III, въпреки че събитието съвпада с рождения ден на Арчи. Съпрузите поискаха и определени условия, за да присъстват на церемонията, сред които да се появят на балкона на Бъкингамския дворец и Арчи да има специална роля в коронацията, подобно на братовчедите си – децата на принц Уилям и Кейт Мидълтън.

Това доста озадачи експертите, при положение, че претенциите им не отговарят на хора, които сами са се отказали от кралските си задължения.

За още новини от света на британския кралски двор последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари