IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски дебют за Луи и код синьо за кралското семейство

10 април 2023 14 30

Кейт Мидълтън отново показа чувството си за устойчива мода

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън и принц Уилям направиха два дебюта този Великден – като принц и принцеса на Уелс и заедно с трите си деца!

На 9 април католиците отбелязаха най-важния празник в християнския календар, а кралските особи присъстваха на задължителната църковна служба в параклиса „Свети Георги“ в замъка Уиндзор. Това беше и първият път, в който Уилям и Кейт бяха придружени и от трите си деца – 9-годишния Джордж, 7-годишната Шарлот и 4-годишния Луи. Докато по-големите наследници на короната вече имат опит с подобни събития, то най-малкото момче в семейството на принца и принцесата на Уелс беше дебютант на празника.

Цялото кралско семейство избра синята гама за събитието, какъвто беше и изборът на крал Чарлз и кралицата консорт Камила. Очевидно това е един от любимите цветове на Уилям и Кейт, които го избраха и за коледната си картичка миналата година, както и за събитието Trooping the Colour в чест на платинения юбилей на покойната кралица Елизабет II.

Кейт, Уилям,

Снимка: Getty Images

Принцеса Кейт носеше рокля тип палто от Catherine Walker & Co., която е доста позната на кралските фенове. Тоалетът е поредното доказателство за устойчива мода, което Мидълтън показва пред света. Роклята е носена през 2022 година за Деня на Общността, като и този път бе допълнена от синя шапка на Lock & Co, която също е носена и за Деня на свети Патрик миналата година. Макар да е почитател на неутралните цветове за нокти, какъвто е и протоколът на кралското семейство, този път Кейт заложи на яркочервено.

Принцеса Шарлот беше облечена във флорална рокля на британския дизайнер Рейчъл Райли, комбинирана със сини чорапогащи и тъмносиньо палто. След църковната служба 9-годишната принцеса се раздели с връхната си дреха, която попадна в ръцете на Кейт.

Докато принц Уилям и принц Джордж се допълваха с еднакви костюми и вратовръзки, то принц Луи носеше къси панталонки с вратовръзка и блейзър. Във Великобритания е типично момчетата от висшата класа да носят къси панталони в по-младите си години, като принц Джордж беше известен със своите шорти и чорапи до коляното до съвсем скоро, когато му се наложи да премине към костюми. И трите деца на принца и принцесата на Уелс показаха завидно кралско държание, ръкостискайки пастора след края на службата.

Джордж, Луи,

Снимки: Getty Images

Принц Джордж и принцеса Шарлот вече се превръщат в постоянни гости на кралските събития, придружавайки родителите си. Те бяха част от коледната обиколка на семейството, както и по време на почетната служба за принц Филип през март и погребението на кралица Елизабет II през септември миналата година.

За принц Луи обаче това е първи Великден извън дома. Той постепенно започва да следва стъпките на кака си и батко си, като дебютът му в неделя последва този на коледното посещение в църквата миналата година. Все пак той беше част от гостите на платинения юбилей на кралица Елизабет, който отбеляза 70 години от сядането ѝ на трона. Тогава Луи, принц Джордж и принцеса Шарлот се возеха сами в карета, махайки на публиката по улиците.

Шарлот и Луи също ще имат роля на коронацията на Чарлз

Кейт Мидълтън разкри как Луи излива енергията си

Елизабет II оставила безценен подарък на Джордж, Шарлот и Луи

Принц Луи, който ще навърши 5 години по-късно този месец, е на почти същата възраст като баща си Уилям, когато той присъства на първия си Великден с кралското семейство. По онова време принцът е на 6 години и с майка му Даяна носеха еднакви бледосини палта за църковната служба.

Шарлот, Луи

Снимка: БГНЕС

Съвсем наскоро стана ясно, че принц Джордж, който вече е втори в линията за трона, ще има специална роля по време на коронацията на Чарлз през май. Той ще бъде един от Пажовете на честта. „Родителите му са развълнувани и се радват, че той има роля в събитието. Това е нещо, което цялото семейство дълго време обмисляше и всички го чакат с нетърпение“, казва говорител на Уилям и Кейт.

По време на великденския уикенд Джордж и принц Уилям се насладиха на свободно време, посещавайки мач на футболния „Астън Вила“. Двамата наблюдаваха срещата напрегнато, като камерите на няколко пъти ги улавяха, че изпитват едни и същи емоции във важните моменти.

Уилям и

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз и кралица Камила пък отбелязаха първия си Великден като монарси на Великобритания. Въпреки това празникът определено е бил и горчив за кралското семейство. Този Великден е първият без кралица Елизабет, която почина през септември на 96-годишна възраст, като нейното погребение беше последният път, в който семейството беше заедно в параклиса „Свети Георги“.

За още новини от света на кралското великобританско семейство последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари