IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Камила ще е с две придружителки на коронацията

27 април 2023 10 50

Нейните внуци ще бъдат пажове

БГНЕС

БГНЕС

Камила ще има две придружителки на коронацията на 6 май. Така две близки до нейното сърце жени ще я подкрепят в деня, в който тя ще стане официално жената до крал Чарлз III. Както той, така и тя, ще получи корона на главата на специалната церемония.

Анабел Елиът – сестрата на кралицата консорт и лейди Лансдаун, са избраните, съобщават от Town & Country.

„Ролята на придружителя на кралицата ще бъде да подкрепя съпругата на краля в някои от нейните ключови официални и държавни задължения, в допълнение към нейния личен секретар/заместник личен секретар“. Това обявиха по-рано от Бъкингамския дворец.

По този начин двете жени до Камила ще имат отговорността да я придружават не само на коронацията, а и за в бъдеще, отивайки на важни събития.

Чарлз и

БГНЕС

Камила с придружителки вместо с придворни дами

Предполага се, че освен въпросните дами, се спрягали още четири жени, които да се нагърбят с въпросната задача.

„Тя е изключително лоялна към приятелите си и това ще се отрази в това кой ще отиде на големия ден. Тя иска да бъде лоялна към хората, които застанаха до нея“, коментира пред Sunday Times Лейди Лансдаун.

Фиона Шелбърн или Фиона Мери Пети-Фицморис, която е маркиза от Лансдаун, е много близка с Камила от години. Тя е била до нея в много трудни моменти точно като сестрата на кралицата консорт – Анабел. Тя е интериорен дизайнер и търговец на антики.

Предполага се, че заради намаляването на броя на гостите, което обявиха от Бъкингамския дворец, жената на краля е решила да няма повече придружителки.

Елизабет Втора,

БГНЕС

Британски медии припомнят, че на своята коронация Елизабет Втора се е движела заедно със шест от своите прислужници. Всички те били с бели рокли на Норман Хартнел и носели тиари на главите си.

Тъй като Камила не разполага с придворни дами, въпросната традиция е леко видоизменена.

Дни преди коронацията – изпратила ли е Меган Маркъл писмо до Чарлз?

Чарлз и Камила избрали специално ястие за коронацията

Сара Фъргюсън остана без покана за коронацията

Внуците на кралицата със специална роля

Все още не е ясно какви тоалети ще облекат Фиона и Анабел, които ще излязат с Камила на коронацията на 6 май.

Междувременно специални одежди ще носят внуците на Камила – Фреди Паркър Боулс и Гюс и Луис Лопес. Те ще бъдат в компанията на нейния пръв племенник (внук на Анабел) Артър Елиът.

Камила Гети

Getty

По-рано от кралския двор съобщиха, че децата ще изпълняват ролята на пажове.

За още новини от света на кралското семейство на Великобритания последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари