IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз с парфюм, вдъхновен от цветята в градината му

17 май 2023 17 40

Вижте повече за неговия аромат

БГНЕС

БГНЕС

Крал Чарлз може да е ползвал за коронацията си парфюм, вдъхновен от цветята в неговата градина. В сътрудничество с британската парфюмерийна марка Penhaligon's, той вече разчита на уникален аромат, свързан с неговите лета в Highgrove Gardens.

По данни на списание Hello, още преди да наследи трона от Елизабет Втора, той се увлякъл по тайните на парфюмерийната индустрия.

Като последовател на устойчивостта и като особа, бореща се за опазване на околната среда през годините, Чарлз искал парфюмът да бъде екологичен. Ето защо неговата формула била разработена така, че да не замърсява планетата.

Във въпросния продукт няма минерални масла, а само органични съставки. Освен това е във 100% рециклирана опаковка, състояща се от лесно разграждаща се хартия и екопяна от захарна тръстика.

Парфюмеристите от въпросната компания са използвали процеса на газова хроматография/масспектрометричен молекулен анализ, за да пресъздадат автентичния аромат от градината.

Цветята – голямата страст на Чарлз III

В своята резиденция в Хайгроув той има градини, за които лично е подбрал голяма част от посадените цветя.

Расизъм в кралското семейство? Въпросът се повдигна след официалната снимка на Чарлз III

Новите крал и кралица – официални портрети на Чарлз и Камила след коронацията

Коронацията на Чарлз – кралица Летисия по стъпките на модните тенденции

Когато се убедил, че иска да му мирише на неговите градини, той решил, че желае да усеща сребърен лайм, мимоза и кедър.

Кралски биографи отбелязват, че сред цветята на Чарлз са насадени множество дървета Tilla Petiolaris. Става дума за плачеща сребърна липа, която има отчетлив аромат и с него привлича пчелите.

Чарлз, който обожава цветята, дарява десет процента от приходите от парфюма за обучение на младите хора по програмата Prince's Trust. Освен градинарство, те могат да научат любопитна информация за модата и текстила, устойчиви производства на храна, земеделие и други.

За още новини за кралското семейство на Великобритания – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари