IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Лудвиг от Бавария мина под венчило

23 май 2023 17 40

Той и Софи Евекинк сключиха брак на религиозна церемония

IStockphoto

IStockphoto

Поредна кралска сватба за 2023 година. Принц Лудвиг от Бавария сключи брак със своята избраница Софи-Александра Евекинк. Двамата се врекли във вечна вярност на религиозна церемония в Театинската църква в Мюнхен, Германия. 

Най-големият син на принцеса Беатрикс и принц Луитполд от Бавария, се е венчал на 20 май. Той е на 40, докато жената до него е с 6 години по-малка от него. 

По данни на списание People херцог Франц от Бавария - братовчед на младоженеца, е организирал прием в чест на младото семейство. Той е бил в двореца Нимфенбург, непосредствено след сватбата.

Според източник на посоченото издание, церемонията по бракосъчетанието е събрала в себе си регионални елементи. В църквата са присъствали традиционни баварски делегации, а менюто след сватбата е било с местни специалитети и напитки за гостите. 

Снимки от паметния ден показват булката, която носи уникален модел рокля на Reem Acra. Тя е ушита по поръчка в Бавария, като воалът към нея е проектиран от украинския бранд WONA. 

Шаферките, придружаващи Софи Евекинк, са носели винтидж рокли, вдъхновени от традиционните стилове и цветове на Бавария. Те от своя страна са били ушити от местния шивач Габи Ницл, ситуиран в Долна Бавария. 

Сватбеният букет на булката е бил с нежни момини сълзи, докато нейните шаферки са носели на главата си венец със свежи бели цветове. 

Какво не знаете за новата кралска двойка? 

Лудвиг Хайнрих Баварски е най-големият син на принц Луитполд и пра-правнук на последния крал на Бавария Лудвиг III. Неговата избраница е родена в Сингапур. Тя няма кралско потекло, израснала е в семейство с холандско-канадски корени. 

34-годишната булка е завършила специалност криминология в Оксфордския университет, където иска да получи и докторска степен в  Юридическия факултет. Завършила е и Университетския колеж в Лондон. Софи е известна с това, че е работила за ООН в сферата на здравеопазването, както и за подобряване на правата на човека в Женева, Швейцария.

Кралица Летисия изпрати своята абитуриентка

Йорданското кралско семейство подготвя втората сватба за годината

„Лудвиг направи добър избор. Бъдещата ми снаха е много интелигентна и образована жена. Надявам се скоро да създадат семейство. Много е радостно, че сега Лудвиг отново е повече в Бавария“, каза малко преди сватбата принц Луитполд в интервю за Build. 

От своя страна принцът учеше право в Гьотинген, Германия, като специализира в сферата на правата на човека и международно хуманитарно право. От 2011 г. е член на борда на Асоциацията за подпомагане на Нимфенбург. През последното десетилетие той често посещава селските райони на Кения. Там дава началото на няколко организации с нестопанска цел. Отделно изпълнява представителни и почетни задачи в Бавария.

Припомняме, че двамата влюбени обявиха годежа си през август миналата година. А от колко време са заедно се пази в тайна. 

За още новини от кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари