IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

9-годишната дъщеря на Брус Уилис с трогателен жест към баща си

25 май 2023 14 50

Майка й Ема Хеминг разкрива как малката Евелин се образова

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Брус Уилис продължава да се бори с деменцията, а най-близките му хора се плътно до него и не спират да го подкрепят. 

68-годишният актьор беше диагностициран с фронтотемпорална деменция през февруари, след като през март миналата година му беше поставена диагноза за афазия. Това наложи отказването му от Холивуд, тъй като заболяването влияе на когнитивните способности, движението и концентрацията. Неприятната новина беше споделена чрез общо съобщение в социалните мрежи, подписано от всички дами в живота на Уилис - от бившата му съпруга Деми Мур и трите им дъщери до сегашата му съпруга Ема Хеминг и двете им момиченца. 

Сега Хеминг разкрива малко повече за начина, по който по-голямата й дъщеря, Евелин, се опитва да се образова относно състоянието на баща си. Преди няколко дни тя сподели серия от видеа в социалните мрежи, в които разказва история, с която е успяла да разплаче майка си. По думите на Ема, 9-годишното момиченце е започнало да се интересува от факти относно деменцията в свободното си време след училище и е научило, че хората, страдащи от коварната болест, може да получат сериозна дехидратация като страничен ефект. 

"Това не е много забавно, но е интересно. И тя наистина е дете на баща си, защото и двамата обожават странни факти. Така че й казах, че ще се погрижим татко винаги да има бутилка с вода в ръката. Казах й, че любопитството и научаването за болестта на баща й е най-милото и състрадателно нещо, чре което показва любовта си към него", споделя още Уилис във видеата. 

Клиповете събраха множество положителни реакции, като 31-годишната Скаут, която е дъщеря на Брус Уилис и Деми Мур, написа в коментарите, че историята я е накарала да се разплаче. Освен Скаут и Евелин, 68-годишният актьор е баща още на 11-годишната Мейбъл от брака си с Ема, както и на 34-годишната Румър и 29-годишната Талюла, които споделя с Деми Мур. Брус Уилис вече е и дядо, като най-голямата му дъщеря роди момиченце, Холанд, преди по-малко от месец. 

Хеминг Уилис продължи с трогателните видеа, но този път говори със собствени думи и изпрати съобщение към всички близки и болногледачи на хора, които страдат от сериозни болести. Тя заяви, че е много важно всеки ден да се образоват относно състоянието на болния, за да им помогнат по най-добрия начин и да ги подкрепят във всяко отношение. 

В последното си видео тя показа и част от разговор, който е направила с Адриа Томпсън, която е специалист по речта и осигурява повече информация относно деменцията.

"От името на човека с деменция, за когото се грижите, независимо дали могат да го изкажат, или не, искам да ви кажа едно Благодаря. Благодаря, че го обичате, че се образовате за деменцията. Защото това е най-състрадателното нещо, което може да направите - да се потопите повече в неговия свят и живот", гласи съобщението. 

През февруари беше съобщено, че Брус Уилис вече е диагностициран с фронтотемпорална деменция. Това е всеобхватен термин за група мозъчни заболявания, които застрашават фронталните и темпоралните дялове на мозъка. Това означава, че части от тези лобове атрофират и свиването им може да причини проблеми с речта, да предизвика емоционални проблеми и промени в личността

Напук на болестта – Брус Уилис събра любимите си жени за рождения си ден

Съпругата на Брус Уилис премина обучение за деменция

Състоянието на Брус Уилис се влоши, актьорът вече е с деменция

Според лекари, фронтотемпоралната деменция е различна от болестта на Алцхаймер, но прогнозите за състоянието на пациента са почти същите. В крайна сметка той губи толкова много от мозъка си, че се озовава във вегетативно състояние. За съжаление, до този момент не е намерено лекарство против деменцията. 

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари