IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз почете Тина Търнър по специален начин

29 май 2023 18 00

Певицата бе любимка на семейството му

БГНЕС

БГНЕС

Крал Чарлз III бе част от дългия списък с известния личности, които почетоха покойната Тина Търнър. Ала вместо да напише няколко думи за нейния талант и онова, което оставя в наследство, той предпочете да направи нещо различно. 

По нареждане на новия монарх Оркестърът на уелската гвардия изпълнил своя интерпретация на хитовата песен на Кралицата на рокендрола „The Best“. Парчето от 1989 г. прозвучало по време на смяната на караула пред Бъкингамския дворец в петък. 

Видеоклипове от уникалното изпълнение се появиха в социалните мрежи. А под тях много от последователите на британския кралски двор пишат, че жестът на Чарлз е страхотен. 

По данни на списание Hello, към въпросния оркестър се присъединил и Първият батальон Уелски гвардейски корпус на барабаните.
 

„The Best“ е любима на мнозина в британското кралско семейство 

Снимка от срещата на Чарлз с Тина Търнър, направена през 1986 г. се появи в британските медии. Тогава двамата се срещат за първи път, когато певицата участва в концерта  Prince’s Trust All-Star на лондонския стадион Уембли.

Междувременно британски медии отбелязват, че парчето „The Best“ е песен, която харесва не само първородният син на Елизабет Втора, но и други от неговата многоуважавана фамилия. 

ТИна Търнър,

Getty

В един от епизодите на поредицата „Време за разходка“ на Apple Fitness+,  принц Уилям разказва през 2021 г., че майка му слушала Тина Търнър. Тогава той допълни, че той и принц Хари слушали  „The Best“ в колата, докато принцеса Даяна ги карала обратно към техния интернат. 

„Една от песните, които масово помня и ми е останала през цялото това време и все още, до ден днешен, е „The Best“ на Тина Търнър. Все още й се наслаждавам тайно. Защото седейки на задната седалка, пеейки, я чувствах като истински семеен момент“, споделя настоящият принц на Уелс. 

Спомени от един живот - Дейвид Боуи спасил Тина Търнър от насилието на съпруга й

Кралицата на рокендрола Тина Търнър почина на 83 години

Тина Търнър – новата Барби

Даяна обожавала да пее с Търнър в колата

„А майка ми, тя щеше да шофира, пеейки с пълен глас“, продължава още принц Уилям. 

Първородният син на принцеса Даяна и принц Чарлз пази още един мил спомен от своите младежки години. През 90-те, не само майка му, но и и един мъж от тяхната охрана пеели заедно в колата, слушайки парче на легендарната изпълнителка. 

Даяна, Хари

Getty

„Щяхме да пеем и да слушаме музиката чак до портите на училището, където те ни оставяха“, завършва разказът си той. 

По думите на Уилям, в наши дни, когато чуе Тина Търнър, винаги се сеща с усмивка за пътуванията с майка му, която почина в катастрофа. 

Освен Чарлз III и представителите на британския кралски двор, Мик Джагър, Опра Уинфри, Шер, Анджела Басет, Бионсе, Тайра Банкс и още много други знаменитости споделиха най-милите си спомени с изпълнителката, която почина след дълго боледуване. 

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари