IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чарлз продължава с промените – този път в басейна на Бъкингамския дворец 

1 юни 2023 10 40

Кралят предприема важен екологичен ход 

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС/IStockphoto

Крал Чарлз продължава с промените, които стартира малко след смъртта на Елизабет Втора. След като се опита да сведе разходите на семейството си до минимум и премести принц Андрю в друго имение, той е предприел важен екологичен ход. Британски медии съобщават, че той е разпоредил да намалят температурата на басейна в Бъкингамския дворец.

Източници на The Times разкриват, че монархът е пожелал басейнът да не се отоплява толкова често, колкото преди.

„Няколко души, които използват басейна, са забелязали, че температурата на водата е спаднала и е доста по-хладна, отколкото беше. Казаха им, че кралят е намалил отоплението“, разкриват те пред изданието.

Въпросният басейн не е само за лично ползване от членовете на британския кралски двор. Още докато майката на Чарлз била жива, разрешила до него да имат достъп и всички от персонала на Бъкингамския дворец.

Източникът добавя, че все пак пространството около басейна не е нещо кой знае какво. Там дори нямало шезлонги.

Чарлз се стреми да намали сметките за ток

Изненадващото решение на краля идва, след като температурите в британската столица все още не са се покачили достатъчно, за да може водата да се загрее добре от слънчевите лъчи.

Понижаването на температурата в басейна е продиктувано от стремежа на Чарлз III да намали потреблението на енергия в двореца. Според кралски експерти, той желае да достигне до нетни нулеви емисии в Кралското домакинство до 2050 г.

Смята се, че в наши дни Чарлз вече не използва басейна. Ето защо и не ще да добавя към него много екстри. Досега той предпочитал да плува в морето. Но като дете го обожавал. И понякога канел свои съученици на гости, за да пускат миниатюрни модели лодки.

„Всички направихме малки модели на лодки от дърво и Чарлз ни покани в плувния басейн на Бъкингамския дворец, за да плаваме с тях. Когато отидохме да пуснем нашите, той извади своята реплика на Britannia. Животът понякога не беше справедлив“, спомня си Ричард Алстън пред Daily Mail.

Крал Чарлз почете Тина Търнър по специален начин

Принц Хари шокиран от безразличието на Чарлз III и принц Уилям

Дясната ръка на Елизабет Втора се мести в дом, подарен ѝ от Чарлз III

Служителите могат да са на басейна, когато кралските особи не са там

Много от членовете на семейството ползват басейна, на които трудно може да се намерят снимки в интернет. През това време служителите на Бъкингамския дворец не могат да го използват.

„Правилото е, ако член на персонала плува и някой от кралските особи се появи, той трябва да излезе от водата. Освен ако бива поканен да остане, което често се случва“. Това разкрива кралският автор Брайън Хоуи в своята книга.

„Ако човек от персонала се появи, но кралската особа вече е в басейна, слугата (това включва старши членове като личния секретар или пазителя на личната чанта), няма да се опита да се присъедини към него“, допълва авторът.

Според Daily Mail, няма как сам служител да отиде на басейн. За предпочитане е той да се ползва от повече хора от персонала наведнъж, докато Чарлз и останалите особи ги няма. Това се прави и от съображения за безопасност, ако някой има нужда от помощ във водата.

Откога семейството има басейн?

Крал Джордж VI поръчва да изградят въпросния басейн през 1938 г. Тогава той искал принцесите Елизабет и Маргарет да се научат да плуват необезпокоявани от фотографите. Въпросната придобивка била част от обновяването на северозападната част на двореца.

Доклади сочат, че принцеса Даяна често плувала в басейна рано сутрин. Докато покойният принц Филип, докато бил по-млад, го ползвал всеки ден, за да поддържа форма.

Шарлот, Луи

БГНЕС

Биографите пишат, че децата на Уилям и Кейт – принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, са се научили да плуват именно в стария кралски басейн. Докато това стане, те имали ежеседмични уроци с инструктор.

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари