IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Певицата Сиа разкри, че страда от аутизъм

31 май 2023 16 30

Признанието идва две години, след като звездата беше подложена на критики заради филма си Music

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Сиа споделя важни новини със своите фенове, разкривайки повече за личния си живот и здравето си.

В последния епизод от подкаста Rob Has a Podcast, в който участваше и Каролин Уигър, финалистка от 44-ия сезон на Survivor, австралийската певица шокира аудиторията, казвайки, че страда от аутизъм. Тя заяви, че в момента се възстановява, но все още има много неща, с които трябва да се справи и да приеме за себе си.

Макар Сиа често да говори за личните проблеми, през които е трябвало да преминава в живота си, включително и борбата с алкохолизма, тя за първи път говори за толкова сериозна тема като диагнозата за аутизъм. Изпълнителката казва, че през целия си живот е слагала нещо като броня за пред хората, но чак през последните две години е успяла да се почувства себе си.

Разстройството от аутистичния спектър е неврологично разстройство и разстройство на развитието, което засяга начина, по който хората взаимодействат с другите, общуват, учат и се държат. Въпреки че може да се диагностицира на всяка възраст, симптомите обикновено се проявяват през първите две години.

В подкаста Сиа разкри повече подробности относно начина, по който се чувства през последните няколко години. „Никой не може да те опознае или да те обикне, когато живееш в срам и си пълен с тайни“, казва тя. Разкрива, че е започнала да се отпуска и да споделя, когато е останала в стая с непознати, които не я съдят и не я мислят за втора ръка човек. Така Сиа постепенно започва да живее пълноценен живот, да се доверява на околните и да не се срамува от себе си.

Признанието за аутизма идва две години, след като изпълнителката беше подложена на серия от критики за избора си на Мади Зиглър като главна актриса във филма Music. Момичето, което често може да бъде видяно в клипове на Сиа, трябваше да изиграе герой с аутизъм в режисьорския дебют на австралийката.

Когато първият трейлър беше пуснат през ноември 2021 година, в социалните мрежи се появиха негативни коментари относно избора на Зиглър вместо актьор, който наистина страда от аутизъм. Във филма участва и Кейт Хъдсън, а историята проследява наскоро изтрезнял дилър на наркотици, който внезапно става настойник на по-малката си сестра с име Музика. Тийнейджърката е със специални нужди и комуникира чрез устройство, което говори вместо нея, докато тя слуша музика през цялото време.

В интервю, направено след критиките, Сиа заяви, че не може да направи проект без Зиглър. Допълва, че момичето се е притеснявало да влезе в главната роля именно заради потенциалните негативни коментари.

„Тя плака на първия ден от репетициите и беше много изплашена. Каза, че не иска хората да си мислят, че им се подиграва. Но аз я уверих, че няма да позволя подобно нещо и миналата седмица осъзнах, че просто не мога да направя проект без нея“, казва Сиа.

Сиа атакува папараци: Сподели своя гола снимка

Сиа потвърди, че е омъжена

Сиа – попзвездата, която крие лицето си

В социалните мрежи изпълнителката продължи да защитава филма си, казвайки че е прекарала три години в изследване и проучване на главната тема в него. Тогава обвини критиците, че говорят, преди дори да са гледали крайния резултат, което е много жалко.

Предварителната настройка на публиката обаче явно сериозно повлия на цялостното представяне на филма, като в платформата IMDB рейтингът от зрителите е едва 3,2 от 10. В сайта Rotten Tomatoes пък коментарите са по-скоро негативни както от публиката, така и от критиците.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари