IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мемоарите на принц Хари му изиграха лоша шега, преразглеждат имиграционното му досие в САЩ

6 юни 2023 08 30

В същото време принц Уилям и Чарлз III стават все по-близки

Снимка: БГНЕС

Правителството на САЩ може да откаже имигрантска виза на принц Хари. И всичко това заради прекомерната откровеност на херцога в автобиографичната му книга Spare, където той по-специално признава, че е използвал незаконни вещества като тийнейджър.

Федерален съдия ще гледа делото на 6 юни, каза Нийл Гардинър, директор на Центъра за свобода на Маргарет Тачър към Фондацията за наследство.

Аналитичният център възнамерява да провери документите, които принц Хари е подал за виза. На първо място, служителите се интересуват дали херцогът на Съсекс е посочил във въпросника, че е бил пристрастен към наркотици, макар и в миналото. Това може да бъде повод визата му за САЩ да бъде отказана.

Гардинър, бивш сътрудник на министър-председателя Маргарет Тачър, написа във вторник в Twitter: „Делото за имиграционните досиета на принц Хари ще бъде разгледано във Федералния съд на Вашингтон пред федерален съдия на САЩ“.

В същото време във Великобритания по-големият брат на Хари – принц Уилям става все по-близък с с Чарлз III на фона на споровете с принц Хари.

Според кралски експерт Чарлз III и най-големият му син принц Уилям са станали „много по-близки“ и продължават да укрепват връзката си.

Споделеният интерес на баща и син към проблемите на околната среда изглежда е засенчил всички проблеми, пред които са се изправяли отношенията им през годините. Според бившия кралски кореспондент на BBC Джени Бонд, кралят е бил много горд с новаторската награда Earthshot на принца на Уелс.

Чарлз III посвети пет десетилетия на защитата на околната среда, утвърждавайки се като видна фигура по въпроси, вариращи от изменението на климата до органичното земеделие.

През 2020 г. принц Чарлз дори стартира собствена инициатива Terra Carta. „Кралят не завижда и не ревнува Уилям. Той се гордее с него, особено що се отнася до работата му с Earthshot Prize и околната среда като цяло“, казва експертът.

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари