IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли продала 50% от семейните лозя на руски олигарх

2 юни 2023 18 00

Адвокатите на Брад Пит твърдят, че нейните действия са незаконни

БГНЕС

БГНЕС

Брад Пит с нови обвинения към Анджелина Джоли. Неговите адвокати съобщиха, че актрисата е продала тайно 50% от семейните им лозя във Франция. Това е станало по време на техния спор за попечителството над децата през 2021 г.

По данни на Daily Mail, бившият на звездата бил като заслепен, когато научил, че тя го е прецакала, продавайки своя дял на руски олигарх срещу крупна сума.

Според защитата на актьора, чрез действията си Джоли се е облагодетелствала финансово. Но нейните действия са „незаконни и сериозно и умишлено са навредили на Пит“.

Анджелина и Брад имали споразумение за Шато Миравал

Брад Пит

Getty

Британското издание съобщава, че бившите съпрузи имали договор. Според него нито един от двамата не можел да продава дяла си от бизнеса с лозята, без да поиска разрешението на другия. Той възлиза на стойност от 160 милиона долара.

Предполага се, че когато Пит обявил че има нови бизнес партньори, Джоли тайно е продала своите 50%. По-интересното е, че купувачът е известно лице в Русия. По първоначалните данни той олигарх, който е бил час от конгломерат за вода в страната.

„Както ще бъде доказано на процеса, действията на Джоли са били незаконни, тежко и умишлено са навредили на Пит“. Това пише в официалната позиция на адвокатите, подадена във Върховния съд на Лос Анджелис.

Двойката сложи край на отношенията си през 2016-а

Както медиите неведнъж писаха, макар че Брад Пит и Анджелина Джоли се разделиха преди доста години, те все още водят дела за финансовата част и се договарят за попечителството на децата им.

Двамата изпаднаха в дълбок спор за въпросното Chateau Miraval. Популярното имение разполага с 35 стаи и лозе, което им носи солидни приходи.

Брад Пит

Getty

Пит отказал да отстъпи дяла си на Джоли

В жалбата, подадена от името на Брад, се посочва, че първоначално Анджелина искала да купи дяла на бившия си от винарната.

Междувременно актрисата обвини Пит, че се опитва да я принуди да продаде на неговата компания Mondo Bongo при „неразумни условия“ и разпространява лъжи за руския олигарх.

Звездата също твърди пред съда, че Пит е скрил активи и е пропилял доста средства за съмнителни проекти. Например плувен басейн и богато украсено стълбище, което е преустройвано четири пъти.

Анджелина Джоли и синът ѝ Мадокс като младоженци в Белия дом

Мода с кауза – Анджелина Джоли стартира своя марка в помощ на бежанците

Станаха известни подробности за срещата на Анджелина Джоли и милиардера Ротшилд

В документите на адвокатите пише, че Брад се е доверил на тогавашната си съпруга и по този начин е „посветил времето и ресурсите си за обновяване на имението и изграждане на изключително успешен винарски бизнес“.

„Джоли, въпреки че подкрепяше усилията на Пит от името на семейството, не свърши нищо от работата, необходима за успеха на Миравал“, пише още в него.

Към момента на раздялата им инвестицията на Пит надвишава тази на Джоли с близо 50 милиона долара.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари