IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид Фустино за здравето на Кристина Апългейт: Тя иска да стане по-силна

6 юни 2023 11 00

Актрисата беше диагностицирана с множествена склероза през 2021 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Дейвид Фустино може да е бил по-малкият, незаинтересуван от сестра си, брат на Кристина Апългейт на екрана, но в реалния живот той е готов да направи всичко за колежката си, за да я подкрепи в битката ѝ с множествената склероза.

49-годишният актьор, когото познаваме като Бъд Бънди от „Женени с деца“, даде интервю пред списание People по време на юбилейната гала Race to Erase MS, състояла се преди няколко дни. Това беше 30-о поредно издание на ежегодното събитие, което цели да се повиши осведомеността около множествената склероза, да се премахне стигмата към хората, живеещи със заболяването, и да се съберат средства за още проучвания и намиране на лечение.

Дейвид Фустино,

Снимка: Getty Images

Макар да говори открито за болестта си и да обеща, че няма да ѝ позволи да я повали, Кристина Апългейт не успя да присъства на галавечерта. Тя беше сред поканените и се очакваше да се събере още веднъж с екранния си брат, но така и не стъпи на червения килим. Фустино беше попитан каква е причината за отсъствието на Апългейт, на което той отговори съвсем очаквано.

„Тя просто не е готова да бъде тук днес. Аз съм тук, за да ѝ покажа подкрепата и любовта си по максимално най-добрия начин“, казва актьорът. Допълва, че в момента Апългейт пести от светски събития, за да може да заздрави организма и ума си и по този начин да присъства на галата следващата година. „Беше сред поканените и беше на прага да дойде, но просто изведнъж нямаше сили за това“, разкрива още Фустино.

Множествената склероза е заболяване, което засяга централната нервна система – главния и гръбначния мозък – и може да причини проблеми с мускулния контрол и сила, зрение, равновесие, чувства и мислене. Симптомите включват изтръпване, треперене или липса на координация. При всеки болестта може да се прояви по различен начин, като при някои хора тя не създава чак толкова проблеми, докато при други нанася сериозни увреждания.

Кристина Апългейт,

Снимка: БГНЕС

51-годишната Кристина Апългейт беше диагностицирана с МС през август 2021 година по време на снимките на сериала Dead to Me. Това наложи забавяне на процеса, докато актрисата получи необходимата помощ и разрешение да се завърне към работата си. Третият сезон се превърна и в последен за сериала, тъй като Апългейт е изпитвала сериозни проблеми с движенията, запомнянето на реплики и координацията.

Актрисата постепенно започна да споделя все повече за състоянието си, като дори се появяваше на светски събития с бастун. Тя обеща на феновете, че ще направи всичко възможно, за да пребори болестта, но е категорична, че времето ѝ в Холивуд като активна актриса приключи, като вместо това може да се занимава с озвучаване или нещо, което не изисква постоянно активна работа.

Боса и с бастун: Кристина Апългейт получи звезда на Алеята на славата

Кристина Апългейт разкри, че страда от множествена склероза

Селма Блеър подкрепи колежката си Кристина Апългейт

Когато беше попитан как е разбрал за болестта на колежката си, Фустино призна, че тя самата се е свързала с него, както и с всички от актьорския състав на „Женени с деца“. Ситкомът се излъчва от 1987 до 1997 година и в него участват още Ед О'Нийл като Ал Бънди и Кейти Сегал като Пеги Бънди.

Дейвид Фустино,

Снимка: Getty Images

Коментирайки влиянието на множествената склероза върху ежедневието ѝ, Апългейт заяви, че най-вероятно няма да я видим отново пред камера. Въпреки това, тя може да участва в анимирана версия на „Женени с деца“, озвучавайки собствената си героиня. По думите на Фустино, сделката вече е готова, като всички от оригиналния актьорски състав са съгласни и се чака само студиото да обяви новината.

За още новини от света на звездите, киното и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари