IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кеша за битката за здравето си: За малко да умра в началото на годината

26 юни 2023 11 00

Певицата говори за психичното си здраве на фона на новия си албум

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Битките на Кеша в съда бяха известни на всички, но зад кулисите са се случвали много по-важни и тежки войни, а именно тези за здравето ѝ.

Като корица на юнския брой на списание SELF, изпълнителката от Лос Анджелис дава специално интервю, в което говори откровено за най-тежките моменти от изминалата година, които са се пренесли и в тази, влияещи на здравето ѝ не само във физически, но и в психически план. Тя разкрива и за начина, по който успява да излезе като победител от борбата, какво ѝ е останало като „наследство“ и малко за новия си албум, с който продължава да кове името си в музикалната история.

Всичко започва през 2014 година, когато Кеша стартира съдебна битка с бившия си партньор Лукас Готвалд, когото съди за сексуален, емоционален и физически тормоз. Същата година изпълнителката влиза в психиатрична клиника заради хранително разстройство. Твърди, че Готвалд я е дрогирал и изнасилил, след което е упражнявал емоционално насилие над нея в продължение на десетилетие. Той отрича всички обвинения и подаде жалба за клевета и нарушение на договор.

Съдебната битка достигна своята кулминация през 2016 година в Ню Йорк, когато Кеша се разплака в съда, след като съдията отхвърли искането ѝ да бъде освободена от договора с Лукас. Малко по-късно жалбата на изпълнителката срещу бившия ѝ партньор е отхвърлена напълно и така тя остана „вързана“ за продуцента, чийто иск продължаваше да върви.

Година по-късно Кеша успява по някакъв начин да се освободи от тежестта на договора, поне психически, и излиза с нов албум, Rainbow, който ѝ донесе две номинации за „Грами“. Същата година тя създаде и собствена марка за красота, наречена Kesha Rose Beauty, а през 2019 година издаде и четвъртия си студиен албум със заглавието High Road.

Относно начина, по който успява да преодолее всички трудности, случили се в периода от няколко години, Кеша споделя, че тайната се корени в това как се отнасяш със самия себе си.

„Ако съм просто по-мила към себе си, всичко изглежда много по-контролируемо. Когато излязох на музикалната сцена, имах вече определен имидж. Но истината е, че съм просто човек. След като получих множество коментари относно това какво не е наред с мен, взех да вярвам на тези думи и да се водя по тях. Започнах да ги приемам за истина“, казва Кеша.

За да излезе от този порочен кръговрат, изпълнителката се научава да говори на себе си, да се убеждава сама, че всичко, което хората говорят, не е меродавно и всъщност единственото мнение, от което трябва да се притеснява, е нейното собствено. „Трябваше да започна да говоря на себе си като човек, който се обича и се уважава“, разкрива звездата.

Тъй като съдията отхвърля молбата ѝ за отделяне от звукозаписната компания на Лукас Готвалд, той продължава да получава част от печалбите от музиката на Кеша. Така той ще се сдобие и със средства от новия ѝ албум Gag Order, който обаче ще бъде последен под негово влияние. Голяма част от песните вътре са вдъхновени от трудностите, през които певицата преминава през последните години.

Кеша, чието истинско име е Кеша Роуз Себерт, признава, че името на албума е намек за съдебните ѝ битки. „Трябваше да хвърля светлина върху по-тъмните страни на това, което се случваше в съзнанието ми. Това съм аз, която казва, че все още се задушавам от тази съдебна битка, защото все още я водя“, обяснява звездата.

Очаква се делото да започне официално през юли.

Закъсалата Кеша продава оазиса си в Нешвил

Кеша: Не трябва да си перфектен или богат, за да бъдеш успешен!

Кеша написала 200 песни за втория си албум

Освен проблемите в съда, Кеша трябва да се справя и със здравословни неприятности. През 2022 година тя разкри, че е страдала дълго време от булимия, заради което влиза и в психиатрична клиника. Сега става ясно, че певицата има и обща променлива имунна недостатъчност – имунно разстройство, което води до ниски нива на необходимите протеини за борба с инфекцията. Това може да доведе до повишени респираторни и храносмилателни инфекции, наред с други състояния.

„Когато имаш късмета да създадеш песен, която е хит и постоянно се върти, се опитваш да оправдаеш очакванията за следваща. Беше ми много трудно да отказвам на интервюта или фотосесии, защото не исках да оставя големия шанс да си тръгне. Това доведе до силно физическо и психическо изтощение“, разказва певицата.

Въпреки че отказва да навлиза в подробности, тя споделя пред SELF, че едно новогодишно изпълнение на Бахамските острови я изтощава толкова много, че губи способността си да ходи, което я води в болница.

„Почти умрях през януари“, казва Кеша и уточнява, че състоянието ѝ е било предизвикано именно от променливата имунна недостатъчност. Успокоява феновете, че в момента се чувства напълно възстановена, но целият процес е отнел няколко месеца, които са били ужасяващи.

Сега, когато се завръща на сцената и промотира албума си Gag Order, момичето, което изпя, че мие зъбите си с бутилка уиски в песента Tik Tok през 2009 година, казва, че го кара по-полека и се грижи много повече за себе си.

След като преминава през булимията, Кеша се научава да обича храната и вече доста често си готви у дома. Също така си е създала много стабилна система за подкрепа от приятели и терапевти, с които говори всяка седмица за проблемите и терзанията си. Вместо шотове преди всяко участие, както е било преди, сега атмосферата в гримьорната е много по-спокойна и отговаря на вътрешния мир на изпълнителката.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

o ( преди 9 месеца )