IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Даниел от Швеция отрече слуховете, че е изневерил на принцеса Виктория

1 септември 2023 12 00

Принцът нарече информацииите за брачни сътресения „зли и фалшиви"

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принц Даниел от Швеция отрече „злите и фалшиви слухове“ за брачни сътресения с принцеса Виктория. Принцът се опита да спре за пореден път спекулациите, че бракът му с престолонаследницата на шведския трон е в опасност.

Във вторник вестник "The Times" написа, че 49-годишната кралска особа е развенчала клюката в рядко интервю за SVT, националната обществена телевизия на Швеция.

Той направи своя коментар в специалното телевизионно предаване, посветено на своя скорошен юбилей (на 15 септември) „50-те години на принц Даниел“, съобщи местното издание Expressen. По време на интервюто, Даниел говори за слуховете за предстоящ развод с Виктория, появили се миналата година, казвайки: „Покрай тези слухове много приятели от цяла Швеция и отвъд океана се свързаха с нас и ние почувствахме, че вече не можем да ги приемем. Не мисля, че има разумен човек, който да вярва на този слух."

Съпругът на принцесата добави, че „подлите и фалшиви слухове“ са създали „сериозни последици“ за семейството му.

Шведското издание Stoppa Pressarna написа миналата година, че бракът на Даниел и Виктория е в криза заради „невероятно предателство“ от началото на 2022 г. Шведският кралски дом тогава отрече твърденията, но този слух продължи да е доста актуален в Швеция, което, може би, е накарало Даниел отново да го отрече.

През февруари 2022 г. двойката даде официално изявление чрез Instagram, в което написа: „Забелязахме, че има продължаващо разпространение на негативни слухове относно личните ни отношения. Разпространиха се твърдения за предателство във връзката ни и за предстоящ развод. Обикновено не коментираме слухове и спекулации. Но, за да защитим семейството си, искаме да изясним веднъж завинаги, че слуховете, които се разпространяват в момента, са напълно неоснователни“, се казваше в съобщението, подписано с „Виктория и Даниел“.

46-годишната престолонаследница Виктория е най-голямата дъщеря на шведския крал Карл XVI Густав и кралица Силвия и очевиден наследник на шведския трон. Тя се запознава със съпруга си, който е роден като Олаф Даниел Вестлинг, във фитнес зала през 2001 г., където той е нейн личен треньор.

Двамата излизаха в продължение на осем години, преди да се оженят на 19 юни 2010 г. Ослепителната кралска сватба се оценяваше на 2 милиона долара, а сред гостите бяха кралски особи като принц Едуард и Софи, херцогинята на Единбург, принц Албер от Монако и кралица Беатрикс от Холандия.

Съпрузите имат две деца - принцеса Естел, на 11 и принц Оскар, на 7 години. Двамата отбелязаха 13-та годишнина от брака си по-рано това лято.


 
През юли четиричленното семейство се появи заедно на честването на 46-ия рожден ден на принцеса Виктория в Боргхолм. Празненствата в чест на бъдещата кралица включваха разходка с карета, спирка в замъка Солиден и вечерен концерт в руините на замъка Боргхолм.

За още новини от света на кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари