IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дрю Баримор няма да е водеща на наградите за книги в САЩ

14 септември 2023 08 40

Националната фондация за книгата отмени покана към актрисата

Снимка: БГНЕС

Дрю Баримор няма да бъде водеща на церемонията по връчването на наградите за книги през ноември, потвърди в изявление Националната фондация за книгата.

Причината е, че в понеделник нейното дневно токшоу възобнови снимките си по време на стачките на Гилдията на американските сценаристи (WGA) и SAG-AFTRA.

Националната фондация за книгата потвърди в изявление във вторник, че поканата на Баримор да води церемонията е „отменена“. Събитието е насрочено за 15 ноември в Ню Йорк, предава People.

„Националната награда за книга е вечер, посветена на честването на силата на литературата и несравнимия принос на писателите към нашата култура“, се казва в изявлението на фондацията, публикувано в X (известен преди като Twitter). „В светлината на съобщението, че „Шоуто на Дрю Баримор“ ще възобнови продукцията си, Националната фондация за книгата отмени поканата на г-жа Баримор да бъде водеща на 74-ата церемония по връчване на Националната награда за книга.“

Изявлението продължава: „Нашият ангажимент е да гарантираме, че фокусът на наградите остава върху честването на писателите и книгите, и сме благодарни на г-жа Баримор и нейния екип за разбирането им в тази ситуация.“

48-годишната Баримор беше избрана за водеща на церемонията през юли. Опра Уинфри е поканена да говори като специален гост.

Актрисата обяви плановете си да възобнови снимките на „Шоуто на Дрю Баримор“ в неделя в Instagram. В изявлението ѝ се споменава решението ѝ от април да се откаже от воденето на филмовите и телевизионните награди на MTV за 2023 г. преди стачката на WGA да започне на 2 май. Баримор също така посочи, че предишният сезон на шоуто ѝ е приключил снимките преди тази дата.

„Това е моят избор“, написа Баримор в публикацията в социалната мрежа. „Спазваме изискването да не обсъждаме и промотираме филми и сериали, които са в стачка от какъвто и да е вид.“

„Също така правя избора да се върна за първи път в тази стачка за нашия сериал, на който може да стои моето име, но това е по-голямо от мен“, продължава постът.

Баримор продължава да пише, че иска „да бъде там, за да осигури това, което сценаристите правят толкова добре, а именно начин да ни обединят или да ни помогнат да осмислим човешкия опит“, като добавя: „Надявам се на решение за всички възможно най-скоро. Откакто се появихме в ефир, преминахме през трудни времена. И затова правя крачка напред, за да започна отново сезон 4 с проницателно смирение“.

WGA - която представлява над 1000 сценаристи в телевизията, киното, новините и онлайн медиите – започна стачката си, след като преговорите с Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) за по-добро заплащане и ограничаване на използването на изкуствен интелект (AI) се провалиха. Гилдията на екранните актьори и Американската федерация на телевизионните и радиоартистите (SAG-AFTRA) започнаха своя собствена стачка през юли.

Шоуто на Дрю Баримор ще се завърне в ефир на 18 септември.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари