IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селена Гомес: Загубата на тийнейджърското ми тяло ме депресира

8 октомври 2023 10 30

Звездата смята, че е нереалистично да очакваме тялото на жената да не се промени с възрастта

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Селена Гомес за първи път споделя, че след като е загубила „тялото си на тийнейджърка“, се е потиснала много. Попзвездата разкри, че е била подложена на много коментари по отношение на тялото си, след като претърпя операция заради автоимунното си заболяване – лупус.

Селена била на 24 години, когато по време на снимки за списание, изведнъж осъзнала, че вече „няма слабо тяло на тийнейджърка“, което в крайна сметка я накарало да се почувства много неуверена във външния си вид, а това е имало пагубно въздействие върху нейното психично здраве:

„Нито един от размерите дрехи, които бяха взели за фотосесията, не ми ставаше и това ме накара да се почувствам неудобно“, казва тя в ново интервю за Fast Company. „Въпреки че ми се струва доста нереалистично да очакваме, че тялото на една нормална жена няма да се промени с годините.“

След диагнозата си, изпълнителката на летния хит Single Soon претърпява бъбречна трансплантация (през 2017 г.), а след това се подлага и на химиотерапия. Няколко месеца по-късно Гомес, която сега е на 31 години, е снимана по бански по време на почивка в Австралия.

Селена през

Селена през 2009 г. Снимка: Getty Images

На снимките на Гомес ясно се виждат белезите ѝ от операцията и въпреки това тя е залята от подигравателни забележки в социалните медии относно теглото си.

Нещата се влошават още повече, след като бившата звезда на Disney Channel се разделя публично с дългогодишното си гадже Джъстин Бийбър по това време, а това я оставя с разбито сърце.

„Току-що ми бяха разбили сърцето, а след това дойдоха онези моменти, в които не се чувствах красива“, спомня си тя. „Тогава ми се искаше тялото ми да изглежда по друг начин“, добавя певицата.

„Митът за красотата – мания за физическо съвършенство, която владее съвременната жена в безкраен цикъл на безнадеждност, самосъзнание и омраза към себе си, докато се опитва да изпълни невъзможната дефиниция на обществото за безупречна красота“, разсъждава тя.

Преди време Гомес призна, че стоенето извън социалните медии ѝ е помогнало да облекчи безпокойството си. Тя дори разкри, че през 2017-а е дала паролите си за профилите си в социалните медии на своя асистент. И все пак самочувствието ѝ се влошава през 2018 г., когато хитмейкърката на Lose You To Love Me изпада в психоза и постъпва в център за лечение. Там тя е диагностицирана с биполярно разстройство.

„Преминах през наистина труден период“, спомня си днес тя. „Тези върхове и спадове ме караха да не зная какво да правя, така че не можех да се контролирам. Беше много мъчително чувство“, добавя Селена.

„Ето защо, когато разбрах диагнозата си се почувствах малко по-облекчена. Получих и второ мнение. Ходих по лекари. Имам късмета да имам близки, които ми помагат да оцелявам всеки ден“, добавя тя.

И макар преди да е избрала да запази личния си живот личен, Гомес казва, че е споделяла вътрешните си борби със своите фенове, защото в крайна сметка това ѝ е помогнало. „Обичам хората“, казва тя. „Имам отговорност към тях от много млада възраст. Особено към по-младите, които ме гледаха с високо ниво на доверие. По едно време наистина не знаех коя съм, а това ме плашеше.“

За още новини от света на звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари