IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Покойната Лиза Мари Пресли от раз намразила лентата на София Копола

3 ноември 2023 14 30

Звездната наследница заклеймила филма на режисьорката „Присила“ точно преди смъртта си

София Копола и Присила Пресли; Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Съобщава се, че покойната дъщеря на Елвис Пресли – Лиза Мари, е разкритикувала филма „Присила“ на режисьорката София Копола, малко преди смъртта си в началото на 2023 г.

Единствената дъщеря на Краля на рока почина на 12 януари, но сега става ясно, че тя изобщо не е била фен на филмовия сценарий на другата звездна наследница София (дъщеря на култовия режисьор Франсис Форд Копола), посветен на живота на съпругата на Елвис – Присила Пресли.

Списание Variety твърди, че от имейли, разменени между София и Лиза Мари, се вижда, че покойната дъщеря на Елвис никак не е била доволна от начина, по който е представен баща ѝ във въпросния сценарий. „Баща ми изглежда като хищник и манипулатор. Като негова дъщеря, аз не искам да чета това и не разпознавам баща си в този образ“, пише Лиза четири месеца преди трагичната си смърт.

Сценарият на филма е адаптиран от книгата на 78-годишната Присила Пресли „Елвис и аз“. Майката на Лиза беше омъжена за покойния музикант от 1967 до 1973 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Priscilla (@priscillamovie)

В негативната оценка на Лиза за сценария на София Копола обаче се казва още: „Прочетох това и виждам вашата шокиращо отмъстителна и презрителна гледна точка и не разбирам защо?“

Присила е посочена като изпълнителен продуцент на филма, който излиза по кината днес, на 3 ноември. Освен това, покойната Лиза Мари заплашва в своите имейли, че ще се обяви против лентата, ако не бъдат направени промени. „Ще бъда принудена да бъда в позиция, в която ще трябва открито да кажа какво чувствам към филма и да се противопоставя публично на теб, майка ми и на този филм“, добавя Пресли.

Лиза Мари

Лиза Мари с майка си и трите си дъщери: Снимка: Getty Images

В отговор на имейлите на Лиза Мари, София се опитва да я увери, че всичко ще бъде както тя го иска. „Надявам се, че когато видите филма, ще се почувствате различно и ще разберете, че полагам големи грижи за почитането на майка ви, като същевременно представям баща ви с чувствителност и сложност на характера“, пише 52-годишната Копола. 

Лиза Мари обаче ѝ отговаря с друг имейл, който гласи: „Притеснявам се, че майка ми или не вижда нюанса тук, или не осъзнава начина, по който Елвис ще бъде възприет, когато този филм излезе. Искам да защитя майка ми, която е прекарала целия си живот в опазване на наследството на баща ми. Притеснявам се, че тя не разбира намеренията зад този филм или резултата, който ще има.“

В същото време Лиза Мари хареса и подкрепи много филма „Елвис“ на Баз Лурман от 2022 г., в който главната роля беше поверена на Остин Бътлър.

Тя описа лентата развълнувана с ласкавите думи: „Откъсване от страданието и лъч светлина, който ни огря. Моите деца са толкова горди да бъдат внучки на Елвис и благодарение на този филм. Той ги накара да се почувстват благословени за момент и по-малко прокълнати в живота. Този филм накара всички ни да се гордеем, защото беше истинско описание на това кой всъщност беше баща ми.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари