IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралицата на Йордания, Рания, и Анджелина Джоли се обявиха за Палестина

7 ноември 2023 15 00

Бащата на Джоли – актьорът Джон Войт пък разкритикува публично позицията на дъщеря си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралицата на Йордания Рания каза в  ново изявление, че „антисемитизмът е използван като оръжие, за да спре критиката към Израел“. Съпругата на крал Абдула заяви още, че „да си про Палестина не означава да си за Хамас“„Нека бъда много ясна – да си пропалестинец не означава да си антисемит“, каза тя. По-рано Рания разкритикува „двойните стандарти“ относно съчувствието към жертвите на войната.

Кралицата на Йордания Рания отново критикува непрекъснатите бомбардировки на ИД над Газа, заявявайки, че привържениците на Израел се опитват да подкопаят критиките към действията на Тел Авив, като обвиняват критиците, че са антисемити.

„Това, което видяхме през последните години, е обвинението, че антисемитизмът е използван като оръжие, за да се заглуши всяка критика към Израел“, каза пред CNN кралицата на Йордания, чиито родители са родени в Палестина.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jon Voight (@jonvoight)

Рания добави: „Мисля, че Израел заслужава повече от своите съюзници, отколкото просто недвусмислена подкрепа, мисля, че заслужава някои неудобни истини, защото ако си истински приятел, ти подкрепяш приятеля си, когато е прав, но също така му казваш, когато е прекрачил границата“ заключи тя.

Коментарите на Рания идват след като управляваното от Хамас министерство на здравеопазването в Газа твърди, че повече от 10 000 палестинци са били убити от израелските въздушни удари – средно почти 350 души на ден от 7 октомври.

Почти същата позиция зае и холивудската звезда Анджелина Джоли, която от години е специален пратеник на Върховния комисар на ООН за бежанците. Актрисата обвини чрез пост в Instagram профила си, че Израел „умишлено бомбардира деца, жени, семейства, лишени от храна, лекарства и хуманитарна помощ“ в нарушение на международното право.

Бащата на Джоли – Джон Войт пък разкритикува пропалестинската позиция на дъщеря си и каза, че е разочарован от нея чрез видео обръщение в Instagram. Холивудският актьор смята, че Анджелина, която призова за хуманитарно прекратяване на огъня в конфликта Израел-Хамас, разпространява „лъжи“ в социалните медии.

Седнал пред американско знаме във видеото си, 84-годишният Войт започна с думите, че Джоли, „толкова много, няма разбиране за Божията чест, Божията истина“. Той продължи: „Тук става дума за унищожаване на историята на Божията земя – Светата земя – земята на евреите. Това е справедливост за Божиите деца на светата земя. Израелската армия трябва да защитава своята земя, своя народ. Това е война.

Актьорът от „Среднощен каубой“, който е възпитан като католик, продължи да осъжда атаките на Хамас от 7 октомври, наричайки екстремистите „животни“, които искат „да унищожат евреи и християни“. Джон е отявлен консерватор и поддръжник на Доналд Тръмп. Той сравнително рядко се е сблъсквал пряко и публично с по-либерално настроената си в политически аспект дъщеря, от която е отчужден вече доста години.

Войт се жени за майката на Джоли, актрисата Маршелин Бертран, през 1971 г. Двойката има две децасин Джеймс, роден през 1973 г. и дъщеря Анджелина, родена през 1975 г. Двамата се развеждат през 1976 година поради изневярата на Войт.

След смъртта на Бертран от рак на яйчниците през 2007 г. Джоли написа: „Извънбрачната любовна връзка на баща ми промени живота на майка ми. Разби мечтата ѝ за семеен живот. Но тя все още обичаше да бъде майка“.

Джоли и Войт се отчуждиха в началото на 2000-те, след  като той направи публични коментари относно нейното психично здраве, след разпадането на брака ѝ с Били Боб Торнтън. Бащата и дъщерята уж се помириха през 2010 г. и Войт успя да се срещне с шестте си внуци, след като Брад Пит помогна за сключването на примирие, но след като Анджелина и Брад се разделиха преди няколко години, тя отново се отдалечи от баща си.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари