IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ах, тази Кейт – принцесата на Уелс в сексапилна червена рокля и тиара от 30-те

22 ноември 2023 16 30

Мидълтън и принц Уилям с важна роля при посрещането на президента на Република Корея

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

През последните няколко месеца принцесата на Уелс избягва характерната си кралска униформа – която обикновено включва миди или рокли тип палто – и се впусна в трансформация на стила, разчитайки на нова доза кралско официално облекло. Това включва въвеждането на модерни едноцветни костюми, които Кейт Мидълтън носи на публични места, събития за нейната кампания Shaping Us и дори Световното първенство по ръгби. Въпреки това, тази седмица се видя, че принцесата все пак още ще разчита на любимите си рокли за специални поводи. 

Кейт се присъедини към съпруга си принц Уилям и свекърите крал Чарлз III и кралица Камила за парадна церемония в Лондон при посрещането на президента Юн Сук Йол и първата дама Ким Кеон Хи от Южна Корея. 

Кейт Мидълтън

Кейт Мидълтън, принц Уилям и първото семейство на Южна Корея. Снимка: Getty Images

За случая, който бележи второто държавно посещение, организирано някога от краля, Кейт удиви с рокля тип палто на Катри Уокър в бонбоненочервено. Празничната визия включваше палто-пелерина, украсено с голяма панделка на деколтето, което прикриваше по-къса червена рокля. Кейт завърши дръзката визия с чифт пурпурни велурени обувки от Gianvito Rossi, червена шапка с широка периферия и правоъгълна червена чанта през рамо с малка панделка от Miu Miu. 

Що се отнася до бижутата, принцесата на Уелс носеше артикули, които преди са били част от колекцията на Даяна – сапфирено-диамантеният годежен пръстен и чифт подходящи сапфирено-диамантени висящи обеци. Бижутата бяха специално избрани, тъй като съдържат син цвят, който присъства в знамето на Южна Корея.  

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

41-годишната Кейт се присъедини към принц Уилям, за да приветстват първото семейство на Южна Корея. След като четиримата се срещнаха в хотела на гостите, те се отправиха към парада на конната гвардия в Лондон, където ги чакаха крал Чарлз и кралица Камила за церемониалното посрещане. 

Принц Уилям вървеше първи, насочвайки президента да се ръкува с монарха. Докато си разменяха поздрави, синът на краля наведе глава в знак на уважение към баща си и доведената си майка, след което ги заобиколи, за да заеме мястото си. Принцеса Кейт последва съпруга си нагоре по стъпалата. Когато стигна до върха, тя спря, за да направи реверанс към краля и кралицата – придружен от широка усмивка – преди да се премести на мястото си. 

Както обикновените граждани се кланят на кралското семейство, така и членовете на фамилията отдават почит към по-висшестоящите чрез реверанс, който често се изразява в скланяне на глава при мъжете и поклон при жените. 

След смъртта на кралица Елизабет миналата година, най-големият ѝ син незабавно се възкачи на трона като Негово Величество крал Чарлз, а съпругата му се превърна в Нейно Величество кралица Камила. Всички членове на кралското семейство, включително и тези с титли Негово/Нейно Кралско Височество, като принцеса Кейт, се покланят или правят реверанс към монарха и съпругата му, когато ги поздравяват за първи път – дори и децата му! 

Когато кралските особи не се покланят или не правят реверанси, най-вероятната причина е, че те са се виждали преди това през този ден. Наред с по-официалния жест, крал Чарлз и кралица Камила често се виждат да поздравяват членовете на семейството с целувки по бузите или прегръдки.

Въпреки че Уилям и Кейт бяха напълно професионални при посрещането на южнокорейския президент и неговата съпруга, те показаха, че все още са съпрузи, които се обичат и правят мили жестове един към друг. 

@the_blazing_royals NEW VIDEO: Lovebirds inside Buckingham Palace this afternoon ? #royalfamily #princewilliam #princesscatherine ♬ Can We Kiss Forever? - Kina

Както се вижда от видео, споделено в социалните мрежи, 41-годишният принц на Уелс поставя ръката си върху гърба на съпругата си, докато двамата влизат в художествената галерия в Лондон. Обръщайки се да поговори с любимия си, принцеса Кейт се усмихва и също прегръща Уилям през кръста. Кралската двойка стои в тази поза няколко секунди, след което и двамата пускат ръцете си покрай тялото. 

Макар последната публична проява на привързаност от страна на Уилям и Кейт да е необичайна гледка, кралският експерт по етикет Мика Майер казва, че няма официални правила за кралските двойки, когато става въпрос за романтика на публично място – всичко е по тяхно собствено усмотрение. 

„На старшите членове на кралското семейство вероятно няма да им бъде казано как да взаимодействат или кога могат или не могат да показват привързаност и ще им се вярва да използват по-добрата си преценка относно тези действия на публично място“, казва Майер. Допълва, че кралските двойки сами решават кога да се държат по-свободно, но е по-вероятно да видим такива действия на по-ежедневни събития, отколкото на по-официални или траурни. 

Специалната тиара на Кейт

След като впечатли с червената си рокля, Кейт Мидълтън се премени в по-позната за обществото дреха за специалния банкет в Бъкингамския дворец в чест на южнокорейските гости. Тя се присъедини към принц Уилям, крал Чарлз, кралица Камила и други членове на кралското семейство, както и около 170 гости, присъстващи на специалното събитие с официален дрескод. 

Принцеса Кейт носеше тиара, която досега не е слагала на главата си. Бижуто се казва Strathmore Rose и е четвъртата тиара, която принцесата на Уелс носи по време на кралския си живот. 

Кейт Мидълтън,

Снимка: Getty Images

Цветното украшение за глава не беше виждано от около девет десетилетия – от 30-те години на миналия век – но е част от колекцията на кралицата майка. Според The Court Jeweller, името на аксесоара идва от бащата на кралицата майка, който е бил граф на Стратмор и Кингхорн. Той се дава на кралица Елизабет Боуз-Лайън като сватбен подарък, когато се е омъжила за принц Албърт, бъдещият крал Джордж VI, баща на кралица Елизабет II.

След кралицата майка, принцеса Кейт е едва вторият човек, който носи тиарата Strathmore Rose на публично място

Кралска промяна – Кейт Мидълтън изненада с нова прическа

Делова: Защо Кейт Мидълтън напоследък носи основно костюми?

Извън кралската ложа и с тоалет като Даяна – Кейт Мидълтън на „Уимбълдън“

„Кейт винаги е показвала, че иска да подражава на кралската роля на кралицата майка и носенето на нейните бижута е важен символ на тази приемственост“, казва Лорън Кийна, основател на The Court Jeweller. Според нея, крал Чарлз лично е помогнал на Кейт да избере тиарата, което показва неговото одобрение. 

Тиарата идва с две рамки, позволяващи да се носи или на челото, или на върха на главата. Кралицата майка я е използвала и по двата начина, а Кейт избра по-традиционната за банкета. 

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

Крал Чарлз беше много близък с баба си, която почина през 2002 г., а изборът на точно тази тиара от страна на Кейт показва близката ѝ връзка с монарха. Съвсем наскоро кралят нарече Мидълтън „моята любима снаха“.

За банкета във вторник вечер Кейт носеше бяла рокля на Jenny Packham със златни декорации, обеци, които принадлежаха на кралица Елизабет II, и нейните отличия – Ордена на кралското семейство, Голям кръст на Кралския викториански орден, пояс и звезда

За още новини от света на кралските семейства по света последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари