IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксел Роуз е обвинен за сексуално насилие и побой от 1989 година

26 ноември 2023 16 30

Твърденията са от бивш модел, рокаджията отрича

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Бивш модел и актриса заведе дело срещу Аксел Роуз, твърдейки, че рокаджията от Guns N' Roses я е нападнал сексуално в хотел в Ню Йорк по време на среща през 1989 година. 

Шийла Кенеди съди 61-годишния Роуз за предполагаемо сексуално насилие и побой в Ню Йорк, твърдейки че певецът я е „набелязал“, използвайки своята слава и статут на знаменитост, за да я „манипулира, контролира и насилва сексуално“. 

Кенеди, която преди това говори публично за срещата си с Роуз в мемоарите си от 2016 година, казва в жалбата, че тя не е била наясно кой всъщност е рокаджията, когато го срещнала в нощен клуб, след като е била поканена от свой приятел

Адвокатът на Роуз отрича твърденията. „Най-просто казано, този инцидент никога не се е случвал. За отбелязване е, че измислени искове са подадени ден преди изтичането на крайния срок за подаване в щата Ню Йорк“, казва адвокатът Алън Гутман в изявление до медиите. По думите му, Роуз никога не отрича да се е снимал с фен, но засега няма спомен въобще да се е срещал или да е говорил с Кенеди, още по-малко да е бил интимен с нея

Според жалбата, Шийла е напуснала клуба заедно с Роуз и неговия антураж и са се насочили към неговия хотел, където се твърди, че рокаджията е блъснал моделката към стената и я целунал. Тя казва, че не е имала нищо против тези действия, тъй като е била готова да спи с него. 

С напредването на вечерта, Кенеди, която в момента е на 61 години, твърди, че Роуз е започнал да я убеждава за групов секс, на което тя се съгласила. Все пак се почувствала неудобно, когато видяла рокаджията да става интимен с друг модел. В жалбата се твърди, че Кенеди е напуснала спалнята и по-късно го чула да хвърля чаши и да крещи нецензурирани думи към другата моделка. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NOTICIAS PZO (@noticias.pzo)

Тя твърди, че след това той влязъл в стаята, където тя седяла, съборил я на пода, след което я „сграбчил за косата и я завлякъл“ обратно в спалнята си. По думите ѝ, всичко това било изключително болезнено и дори я оставило с окървавени колене. 

След като влезли в спалнята, Кенеди твърди, че Роуз я е блъснал към пода два пъти, след което завързал ръцете ѝ зад гърба с чорапогащник, след което я изнасилил. 

„Той се отнасял с нея като със собственост, използвана единствено за негово сексуално удоволствие“, се казва в жалбата. „Кенеди не се е съгласявала и се е почувствала безпомощна. Тя чувствала, че няма спасение или изход и е била принудена да се съгласи. Вярвала, че Роуз ще я нападне физически или по-лошо, ако се опита да каже „не“ или да го отблъсне. Тя разбрала, че най-безопасното нещо, което може да направи, е да легне в леглото и да изчака Роуз да приключи с нападението си“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JB Lamadrid (@newslink7com)

Кенеди е бивш модел на списание Penthouse, която е избрана за „Любимка на годината“ през 1983 година. В жалбата си тя казва, че нападението е оставило „емоционални, физически, психологически и финансови последици за цял живот“, като също така изпитва симптоми на посттравматичен стрес като чуе името на Роуз или песен на Guns N' Roses. 

Тя също така твърди, че нападението е довело директно до диагностицирането ѝ с тревожност и депресия и че това е повлияло негативно на кариерата й, тъй като е избягвала нощни клубове и социални срещи, където може да се срещне с Роуз или да чуе неговата музика. 

Джейми Фокс е обвинен за сексуално насилие в ресторант, случаят е от 2015 година

Ново обвинение срещу Стивън Тайлър – този път за сексуално посегателство през 1975 година

Обрат в обвиненията срещу Мерилин Менсън за сексуално насилие

Жалбата също така изброява други случаи на предполагаемо сексуално насилие, извършени от рокаджията, включително ареста му за изнасилване. Тези обвинения обаче по-късно бяха свалени. Също така се споменава за интервюта с бившите му партньорки Ерин Евърли и Стефани Сиймор, които твърдят, че Роуз ги е малтретирал. И двете заведоха дела срещу него, но случаите бяха разрешени извън съда.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Death Party (@deathpartyco)

Обвиненията на Кенеди бяха подадени само един ден преди изтичането на Закона за жертви на сексуално насилие в Ню Йорк, който дава на оцелелите от подобни престъпления едногодишен прозорец да съдят насилниците си, независимо кога е извършено насилието. Той беше приет на 22 ноември 2022 и важеше до 22 ноември 2023 година. 

Преди това моделката писа за срещата си с Роуз в мемоарите си No Noone's Pet от 2016 година, където твърди, че „плаче и страда“, тъй като музикантът я е нападнал. 

„Колкото и странно да звучи, бях окей с това. Исках да бъда с него от момента, в който го видях за първи път, и получавах това, което исках. След като той свърши, ме развърза и правихме секс още веднъж. Спомням си, че се нахвърлих върху него... И когато бяхме изтощени, той се изправи до мен, прегърна ме и започна да си играе с косата ми“, пише моделката.

Кенеди допълва, че въпреки че има „много хора, които искат да видят рокаджията да гори в ада“, тя се чувства различно.

„Не се чувствам така към него, но чувствам по някакъв начин, че той получи всичко, което заслужава“, пише тя. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

(
Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари