IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Навреме за Коледа – Макколи Кълкин получава звезда на Алеята на славата

28 ноември 2023 10 40

Катрин О'Хара, която изигра майка му в „Сам вкъщи“, ще бъде един от говорителите на церемонията

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Какво е Коледа без „Сам вкъщи“? 

Колкото и да твърдим, че забавният филм от детството вече ни е омръзнал, трябва да признаем, че винаги ще седнем на дивана със семейството, за да го изгледаме поне още веднъж. Традицията си е традиция и не трябва да се нарушава. Приключенията на Кевин Маккалистър ги знаем наизуст, но все още предизвикват смях у нас, просто защото подобни семейни филми вече рядко се появяват на екран. 

И докато в България се забавляваме с Кевин, Марв и Хари, то в Холивуд ще отдадат специална почит на Макколи Кълкин, който вече няма никакъв проблем да остава сам вкъщи. Това рядко му се получава обаче, тъй като у дома вече го чакат съпруга и две деца. 

Актьорът, добил световна слава с ролята си на Кевин Маккалистър, ще се сдобие със звезда на Алеята на славата. Това ще се случи 30 години след премиерата на първия „Сам вкъщи“, а Кълкин е номер 2765 в списъка с холивудски величия, чието име ще бъде поставено на земята на най-известния площад в Лос Анджелис. Церемонията ще се проведе този петък, а Катрин О'Хара, която изигра майката на Кевин в „Сам вкъщи“, ще бъде един от основните говорители. 

Ана Мартинес, продуцент на Алеята на славата в Холивуд, каза в прессъобщение, че „Макколи Кълкин е основна част от поп културата в продължение на десетилетия“. Тя добави, че той има множество проекти в резюмето си, но „Сам вкъщи“ е един от най-обичаните коледни филми по целия свят. 

„Колко подходящо е, че Катрин О'Хара, която изигра майката на Макколи във филма, ще се събере с него и ще говори на церемонията!“, казва още Мартинес. 

След като прави пробива си на големия екран през 1988 година с „Рокет Гибралтар“, Кълкин играе в „До утре“ и „Чичо Бък“. Световната му слава обаче идва след главната роля в „Сам вкъщи“ през 1990 година. Две години по-късно се появява и „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк“.

Сред другите му известни роли са на Томас Сенет в „Моето момиче“, Хенри Еванс в „Добрият син“, Ричард Тайлър в „Господарят на страниците“ и Ричи Рич в „Ричи Рич“. Той дори става водещ на комедийното шоу Saturday Night Live на 11-годишна възраст. 

След почти десетилетие извън Холивуд, Кълкин се завърна с роли във филмите Party Monster и Saved!, както и взе участие в няколко телевизионни сериала. Може да го видите в десетия сезон на „Зловеща семейна история“.

Освен с професионални успехи, Кълкин може да се похвали и с големи висоти в личния живот. След като преминава през бурни тийнейджърски години, той успява да се закрепи над водата и да създаде семейство. Сгоден е за актрисата Бренда Сонг, от която има две деца – 2-годишна дъщеря Дакота и второ дете, за което не се знае нищо. Новината за раждането му бе потвърдена от брата на Кълкин – Кийран – през март тази година. 

Идва новият „Сам вкъщи“ – кой ще играе главната роля?

Маколи Кълкин не гледа „Сам вкъщи“. Напомня му за случилото се зад камерата

Как изглеждат актьорите от „Сам вкъщи“ днес?

В дигитално интервю за Esquire тази година Кийран – който изигра ролята на Фулър Маккалистър в „Сам вкъщи“ – си спомня колко странна и неприятна е била цялата тази слава, в която се намират двамата с брат му през 90-те години. Той допълва, че цялото им семейство се чувствало неловко. 

„Дори по това време, като дете, си спомням, че си мислех колко е ужасно това за него. Съжалявах го. Той беше толкова малък, а трябваше да се справя с толкова огромно ниво на популярност“, казва Кълкин.

Въпреки трудността на славата, двамата братя продължиха с кариерите си в Холивуд, като по стъпките им тръгна и най-малкият им брат – Рори Кълкин.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари