IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалът в „Чародейките“ – защо Шанън Дохърти плакала всяка вечер и кой я уволнява

29 декември 2023 13 30

Интересни признания за един от най-обичаните сериали на 90-те години

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако не сте гледали поне един епизод на „Чародейките“, значи сте много млади. Преди „Дневниците на вампира“, „Живите мъртви“, „Свръхестествено“ и още много други сериали с герои, притежаващи мистични сили, „Чародейките“ беше най-гледаното телевизионно предаване. Шанън Дохърти, Алиса Милано и Холи Мари Комбс бяха любимки на поколението, което израсна без стрийминг платформите и нямаше търпение да пуснат любимия му сериал по телевизията. 

Трите сестри Халиуел откриват, че са потомци на род вещици. Всяка има специална способност – спиране на времето, преместване на обекти и виждане в бъдещето. Те могат да използват силата си както самостоятелно, така и комбинирано в „Силата на трите“, за да се борят с демони, магьосници и други зли сили.

И докато на екран всичко изглежда перфектно между трите дами, ако изключим семейните битовизми, напълно познати на всеки с брат или сестра, на снимачната площадка нещата са били съвсем различни. Оказва се, че актрисите не се разбирали толкова добре и дори може да се каже, че се мразели. Шанън Дохърти хвърли бомбата преди няколко дни, след като заяви, че всеки ден е плакала след снимките заради създадената токсична среда от нейна колежка. 

По време на епизод от подкаста си Let's Be Clear 52-годишната Дохърти обсъди „съревнованието“, което е усещала с Алиса Милано, както и липсата на женска подкрепа, която повлияла на приятелството ѝ с Холи Мери Комбс

По време на първия сезон на „Чародейките“, Комбс се бори с растящ тумор на матката, който бил с размерите на бейзболна топка. Това причинило спиране на снимките за две седмици, за да може актрисата да се подложи на операция. Когато Дохърти се опитала да посети колежката си в болницата след това, тя била посрещната с отпор. 

„Чаках 24 часа след операцията ти, за да вляза, но това не ми беше никак лесно. Алиса и майка ѝ ми казаха, че не мога да вляза при теб. Възпрепятстваха хората от посещения, за което ти определено не знаеше“, спомня си Дохърти. 

Холи Мари

Холи Мари Комбс и Шанън Дохърти. Снимка: Getty Images

Актрисата обясни и яростта си, когато получава обаждане от Комбс, която я пита дали някога ще я посети в болницата. 

„Помня, че ми изпрати съобщение, в което ме питаше дали ще дойда. Можех да почувствам болката ти, сякаш съм те изоставила. Но в същото време чувствах и гняв от цялата ситуация, защото не ми позволяваха да те виждам. Едно семейство се намеси и създаде странна атмосфера между нас двете, която продължи през целия втори сезон. Заради това плаках всяка вечер след снимки“

Дохърти напуска „Чародейките“ след края на трети сезон, а сериалът продължава още пет години. След като излиза от проекта, тя казва пред Entertainment Tonight какви са били причините за решението ѝ. По думите ѝ, драмата на снимачната площадка е станала твърде непоносима за нея. 

„Имаше твърде много драма и недостатъчно страст за работа. Знаете ли, вече съм на 30 години и нямам време за драма в живота си“, каза Дохърти тогава. 

Шанън Дохърти

Снимка: Getty Images

Ответната реакция тогава не закъсня и Алиса Милано също сподели своето мнение за напускането на колежката й. „Мисля, че е трудно да се работи, когато сложиш двама напълно различни човека един до друг. Аз съм много пасивна и спокойна. Обичам Буда. Медитирам. Шанън има много повече енергия, по-напориста е, иска да свърши работата“, обяснява тогава актрисата. 

През 2015 година Дохърти отново коментира напрежението на снимачната площадка, казвайки че е имало моменти, когато всички са били приятели, но е имало и такива, в които никой не се е разбирал с останалите. Допълва, че когато се работи толкова близо с даден човек, винаги ще има ситуации на напрежение. 

Алиса Милано

Алиса Милано. Снимка: Getty Images

Докато Милано каза през 2021 година, че с Дохърти вече са изгладили отношенията си и тя ѝ изпраща съобщения на всеки няколко месеца, Шанън намекна, че нещата не стоят точно така. Също така не е наясно дали някога ще може отново да бъде близка с колежката си. 

„Чух, че е говорила за отношенията ни в книгата си. Очевидно, никога няма да прочета тази книга, защото самото заглавие ми казва, че тя не съжалява за нищо“, казва Дохърти за автобиографията Sorry, Not Sorry на Милано. Заглавието се превежда като „Съжалявам, но не съжалявам“. 

Кой уволнява Шанън Дохърти от „Чародейките“?

Докато отношенията между Дохърти и Милано едва ли скоро ще се оправят, тези между Шанън и Холи Мари Комбс са доста добри. Тя дори участва в подкаста Let's Be Clear, където разкри всъщност каква е истинската причина за напускането на колежката ѝ. 

50-годишната актриса, която влезе в ролята на Пайпър Халиуел, си спомни за среща с продуцента Джонатан Леви, който ѝ казал, че е принуден да избира между Дохърти и Алиса Милано относно това коя да остане в сериала. 

Според думите на Комбс, Леви казал: „Не искаме да го правим, но сме притиснати в ъгъла – в позиция сме, в която трябва да изберем едната или другата. Алиса ни каза, че или тя, или Шанън, като дори ни заплаши да ни съди за токсична работна среда“. Актрисата добавя, че ѝ е било казано, че Милано документирала всеки път, когато не се чувствала добре на снимачната площадка. 

Алиса Милано,

Снимка: Getty Images

Продуцентите решават да убият героинята на Дохърти, Пру Халиуел, във финала на трети сезон. По-късно Роуз Макгауън се присъединява към актьорския състав като Пейдж. 

Комбс, която по-младото поколение може да познава като майката на Ария от „Малки сладки лъжкини“, заяви, че е била изненадана от обвиненията на Милано и не може да си спомни за проблеми или обидни думи между актрисите по време на снимки. 

„Чародейките“ отново ще омагьосват от малкия екран

Дохърти се съгласи с колежката си и заяви, че също е изненадана от твърденията. „Година по-късно въртях всичко в главата си и се опитвах да се сетя за тези моменти. Наистина не помня да съм била злобна към нея“, казва тя. Допълва, че дори е била помолена да внимава с Милано заради лични проблеми в даден период от снимките, с което тя се съобразила. „Наистина бях много мила и ѝ влязох в положение“

Алиса Милано,

Снимка: Getty Images

Шанън казва, че все още не може да приеме уволнението си от „Чародейките“, казвайки че е приела нещата, но не е простила за действията на колежката си. „Просто научаваш един урок и започваш да гледаш на този човек по различен начин“

До този момент Алиса Милано не е коментирала думите на колежките си. 

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари