IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърцераздирателните думи на принц Хари, когато Чарлз го изгони от Frogmore Cottage

3 януари 2024 17 50

Херцогът на Съсекс бе принуден да напусне имението

Снимка: БГНЕС

Не е тайна, че отношенията между принц Хари и неговото семейство са обтегнати. Херцогът на Съсекс се премести да живее в САЩ, изоставяйки кралските си задължения, а миналата година загуби и Frogmore Cottage в родината си.

Съобщава се, че Хари е изрекъл седем сърцераздирателни думи на баща си крал Чарлз III, след като му е било казано, че трябва да изнесе вещите си от Frogmore Cottage след преместването му със семейството в Калифорния, предава Mirror.

Херцогът на Съсекс и съпругата му Меган Маркъл първоначално държаха на дома, след като се преместиха в Калифорния през 2020 г. - но имотът с четири легла в Уиндзор беше върнат на Короната, когато те се изнесоха през юни миналата година. Крал Чарлз ги помоли да напуснат само няколко дни след публикуването на бомбастичните мемоари на Хари "Spare".

В последната книга на Омид Скоби "Endgame" ("Краят на играта") - която също предизвика полемика при излизането си в края на миналата година - авторът твърди, че Хари се е обадил на баща си след искането и му е задал емоционален въпрос. Твърди се, че херцогът е попитал: "Не искаш ли да видиш внуците си?"

Според Скоби, кралят е отговорил с "половинчата декларация, че те винаги ще имат "къде" да останат". В "Краят на играта" Скоуби също така твърди, че принцеса Ан е била гласовит поддръжник на подхода, предприет от двореца, за да ги накара да напуснат имота.

Твърди се обаче, че Хари и Меган са получили известно съчувствие от принц Едуард, за когото се твърди, че е бил "притеснен" за психическото състояние на херцога. Новината е била съобщена на двойката чрез писмо от сър Майкъл Джон Стивънс, пазител на Тайната каса, който им казал, че трябва да върнат вилата, тъй като вече не са работещи кралски особи и живеят в чужбина.

Те са получили разрешение да се преместят в имота през 2018 г. като сватбен подарък от покойната кралица Елизабет II и са похарчили около 2,4 млн. паунда за ремонта му.

При съобщението, че двойката се е изнесла, придворният сър Майкъл Стивънс заяви, че парите за ремонта са били платени от самата двойка. Той каза: "Всъщност това са парите, които са били платени: "Можем да потвърдим, че херцогът и херцогинята на Съсекс са напуснали Frogmore Cottage.

Можем спокойно да кажем, че, както вече беше заявено, херцогът и херцогинята са платили разходите, направени от суверенния грант във връзка с ремонта на Frogmore Cottage, като по този начин Короната разполага със значително подобрен актив."

През 2019 г. Фрогмор беше превърната в един дом, като преди това представляваше пет отделни имота за персонала, работещ в имението Уиндзор. Смята се, че то разполага с пет спални, кухня, всекидневна и детска стая, проектирана за първи път за сина на Меган и Хари, принц Арчи.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

eee ( преди 3 месеца )
като е син на баща си е така, акъл требва
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар