IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мълчанието на принц Хари и Меган Маркъл задълбочавало пропастта с принц Уилям

18 януари 2024 18 00

Имат ли шанс да подобрят отношенията помежду им?

Снимка: БГНЕС

„Оглушителното мълчание“ на херцозите на Съсекс след излизането на книгата на Омид Скоби за кралското семейство  „Краят на играта“ (Endgame), налива допълнително огън в конфликта им с Бъкингамския дворец и ги кара да изглеждат още по-виновни в очите на обществеността. 

Това заяви един от британските експерти по връзки с обществеността.

Endgame привлича вниманието, откакто се появи на пазара миналия ноември. Книгата прави поредица от дръзки твърдения за членове на кралското семейство, включително твърдения, че престолонаследникът принц Чарлз и Кейт Мидълтън са имали нездравословен, расистки интерес към цвета на кожата на първородния син на семейство Съсекс, принц Арчи, преди неговото раждане.

Принц Уилям в историята е представен като избухлив човек, който до голяма степен не е съгласен с методите на управление на Чарлз III поради „различни мнения и подходи“ и мечтае да заеме трона на негово място. 

Принцесата на Уелс е описана в книгата като „студен и празен“ човек, който игнорира „виковете за помощ“ на Меган Маркъл.

Никой от членовете на кралското семейство не коментира тези изявления. Това не го направиха обаче и Хари и Меган.

Източници казаха, че херцогът и херцогинята на Съсекс са искали да се „дистанцират“ от книгата, но е известно, че активно са помогнали на Омид Скоби, който също е приятел на двойката, с първата му книга, Finding Freedom.

„Решението да запазиш мълчание често е също толкова показателно и по-разрушително от решението да отговориш. Действията говорят по-силно от думите, а в случая с Хари и Меган мълчанието ги накара да изглеждат още по-виновни“, каза вътрешен човек, близък до кралския двор.

Скандалът около британското кралско семейство се поддържа горещ и от мемоарите на принц Хари Spare. 

Говори се, че крал Чарлз III е готов за бързо примирие с принц Хари и Меган Маркъл. Събирането обаче е възпрепятствано от принц Уилям, който все още не може да прости на брат си язвителните му забележки по адрес на неговата съпруга Кейт Мидълтън. По този начин престолонаследникът беше изключително възмутен от това как Съсекс говори за нея във въпросните мемоари.

Принц Хари написа, че Уилям се е оженил за Кейт само защото тя отговаря на стандартите и моделите, както и на представата на кралското семейство за идеална булка. 

В същото време херцогът на Съсекс подчерта, че самият той е нарушил правилата, като се е оженил за обикновена американка от смесен произход.
Хари намекна, че бракът на принц Уилям и Кейт Мидълтън е уреден. Подобни заключения вбесиха принц Уилям. „Атаките на Хари срещу Кейт, особено предположението, че кралските мъже просто се женят за жени, които отговарят на модела, бяха най-долните от всички низки действия.

В допълнение към всички други нарушения на доверието, тук Хари извърши груба атака срещу Кейт“, казва Робърт Хардман в книгата „Чарлз III: Новият крал. Нов двор. Вътрешна история.“

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари