IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След операцията: Кейт Мидълтън е била в добри ръце

24 януари 2024 10 40

Съпругата на принц Уилям преживя коремна операция

Снимка: БГНЕС

Кейт Мидълтън е в добри ръце в The London Clinic. Това казва бивш пациент, който е претърпял коремна операция в частната болница миналата година пред People.

42-годишната принцеса на Уелс се възстановява в прочутата болница близо до Харли Стрийт, където дворецът Кенсингтън обяви, че миналата седмица ѝ е била направена „планирана коремна операция“. Бивш пациент, който е претърпял коремна операция в същата лондонска клиника, разказва пред изданието какво е било и как лечебното заведение е помогнало по уникален начин за пътя му към възстановяването. 

„Имах наистина добро преживяване. Мисля, че преживяването винаги е доминирано от това колко добре е преминала операцията ви, а с The London Clinic са свързани най-добрите хирурзи, които са водещи в своята област както в научните изследвания, така и в хирургията“, разказва човекът.

Лондонската клиника е най-голямата независима частна болница във Великобритания и може да лекува около 155 различни заболявания. В лечебното заведение работи голям екип от над 1000 медицински сестри, клинични специалисти и помощен персонал, което според бившия пациент е от голямо значение.

„Медицинските сестри са просто невероятни, изключително внимателни към нуждите ви. Болницата е много добре обезпечена с персонал и всички те изглеждаха много компетентни, много чувствителни и грижовни. Физиотерапевтите са невероятни и ти помагат да се възстановиш и да се изправиш на крака“, казва той. „След коремна операция се нуждаеш от много търпение и в началото е малко страшно“.

Дворецът Кенсингтън съобщи на 17 януари, че принцеса Кейт е претърпяла „успешна“ коремна операция предния ден и добави, че се очаква тя да остане в болницата от 10 до 14 дни, преди да се прибере у дома, за да продължи възстановяването си. 
Бившият пациент казва, че графикът отразява собствения му опит и че е трябвало да си тръгне „малко по-рано“. Когато се наложило да се върне, след като получил инфекция, „се погрижиха за мен много добре“, казва той. 

„Лекарите идват и си отиват, но медицинските сестри са гръбнакът на тази болница. Те са невероятни и нямам достатъчно добри думи, които да кажа за тях“, добавя още източникът. 
Вътрешният човек разказва, че пътят му към възстановяването е бил бавен, въпреки че основното му здравословно състояние е било добро.

В лондонската клиника има „три или четири различни менюта“, които да отговарят на всяка диета – от къри, салати и супи до списък с „ниско съдържание на остатъчни вещества“, които са лесносмилаеми, казва той.

„Това са много обикновени храни, които са наистина лесни за храносмилане, като обикновен ориз, сьомга на скара, пиле на скара, банан, обикновено картофено пюре – без никакви груби вещества. Десертът е желе или крем, храна за детската градина! 

Клиниката казва, че нейният кетъринг екип използва пресни продукти, местни съставки, риба от устойчиви източници и др. Изпълнителният главен готвач Пол О'Брайън е включен в кохортата на „кулинарните герои“ от Занаятчийската гилдия на готвачите за работата си по време на пандемията през 2021 г. 

„Въз основа на настоящите медицински препоръки е малко вероятно Кейт Мидълтън да се върне към публичните си задължения преди Великден“, се казва отчасти в изявлението на двореца Кенсингтън, в което се съобщава за операцията на принцеса Кейт.

 „Принцесата на Уелс оценява интереса, който това изявление ще предизвика. Тя се надява, че обществеността ще разбере желанието ѝ да запази колкото се може повече нормалността за децата си; както и желанието ѝ личната ѝ медицинска информация да остане поверителна.“

Принц Уилям беше видян да напуска лондонската клиника миналия четвъртък и се очаква да отложи някои ангажименти, за да подкрепи семейството си през този период. Принцът и принцесата на Уелс са родители на принц Джордж, на 10 г., принцеса Шарлот, на 8 г., и принц Луи, на 5 г., които наскоро се върнаха в класната стая след ваканционна почивка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари