IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лили Райнхарт разкри, че оплешивява

31 януари 2024 11 00

Актрисата е диагностицирана с алопеция на фона на „голям депресивен епизод“

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Лили Райнхарт разкри, че е била диагностицирана с алопеция. 27-годишната звезда от сериала „Ривърдейл“ сподели видео как се подлага на терапия с инфрачервена светлина, докато споделя диагнозата си с феновете си в TikTok в понеделник.

„Току-що бях диагностицирана с алопеция в разгара на голям депресивен епизод“, написа Лили във видеото. В клипа се вижда  как актрисата седи под светлината.

„Терапията с червена светлина е новият ми най-добър приятел“, добавя тя, заедно с хаштагове за „алопеция“ и „психично здраве“.

Алопецията е вид косопад, който може да засегне само скалпа или цялото тяло на човек като състоянието може да бъде временно или постоянно. Оплешивяването може да е резултат от наследственост, хормонални промени, медицински състояния или да е нормална част от стареенето. Всеки може да загуби косата на главата си, но това е по-често при мъжете.

Терапията с червена светлина е опция за лечение, която вероятно може да насърчи растежа и плътността на косата, според Prevention. 27-годишната Лили и друг път е говорила открито за своята „изтощителна битка“ с депресията, разкривайки, че пристъпите ѝ на паника са започнали на 13-годишна възраст.

 

@lilireinhart Red light therapy is my new best friend. #alopecia #mentalhealth ♬ original sound - Sam Huberty

 

В интервю за списание Nylon, звездата разкри, че психическото ѝ здраве се е влошило, когато се е почувствала „като затворник“, докато е снимала петия сезон на „Ривърдейл“. В историята си в Instagram през май 2021 г. тя призна: „Някои дни се чувствам наистина победена от депресията си. Това е изтощителна битка, която водя от 11 години. В някои дни, като днес, е направо непоносимо.“

Лили, която освен това страда от ОКР (Обсесивно-компулсивно разстройство), напомни на своите „съратници“, че е добре, ако невинаги се чувствате готови за битката.

Тя добави: „Не е нужно да се оправдавате с психическото си здраве пред никого. Приоритизирайте себе си, когато е необходимо, отделете време за почивка. Обградете се с добри хора и позитивни вибрации. Но не забравяйте, че винаги си струва да се борите. И утре може да е толкова красив ден.“

През 2018 г. Рейнхарт разкри, че страда от тревожност и депресия, описвайки как е преминала през изтощителни пристъпи на паника и как терапията в крайна сметка ѝ е дала нов живот. Актрисата, която родом е от Кливланд, Охайо, каза в интервю, че депресията ѝ е станала „екстремна“, след като се е преместила да живее в Лос Анджелис на 18-годишна възраст.

След като се бори с „ужасна ситуация със съквартирант“, тя се установява в Холивуд Хилс и живее в къща, която споделя със седем души. „Не познавах никого там. Нямах приятели там. Нямах семейство там. Така че, когато се преместих, бях само аз“, сподели Лили преди време.

От 2017 г. до последния сезон миналата година, Лили участва в ролята на Бети Купър в хитовия сериал „Ривърдейл“. „А аз не ходех на училище, така че нямах начин наистина да се срещна с връстници и да бъда социална. Просто ходех на прослушвания. Прекарвах по-голямата част от дните си буквално без да правя нищо, седях в стаята си, гледах Netflix и чаках да дойде някакъв кастинг“, спомни си тя.

Лили каза още за  ранните си дни в Холивуд следното: „Здравето ми се влоши толкова много, защото бях в депресия. Повръщах всеки ден, имах пристъпи на паника, нощно изпотяване и др.“

В миналото Рейнхарт имаше дълга връзка с колегата си от сериала Коул Спраус – братът близнак на Дилън Спраус. Лили е говорила открито със своите фенове и за борбата си с акнето.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook  

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари