IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проповедникът Марк Уолбърг – заклет католик или умен бизнесмен

2 март 2024 12 00

Актьорът претърпя чудодейна трансформация – от гангстер и рапър стана собственик на молитвено приложение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Богатството на холивудския актьор Марк Уолбърг, което се оценява на 400 милиона щатски долара, е на път да набъбне драстично покрай неговото ново молитвено приложение Hallow. Интересното при Уолбърг е, че той претърпя чудотворна трансформация и от рапър и гангстер расист се прероди в успешен бизнесмен и заклет католик.

Неотдавна Марк се отказа да живее в Холивуд и се премести със семейството си в Лас Вегас, където обаче и данъците са доста по-ниски.

Наградата за тазгодишната най-странна реклама на Super Bowl беше ожесточена, но дори Бен Афлек и Том Брейди, танцуващи в костюми на Dunkin' Donuts, не успяха да победят Марк Уолбърг, седнал на църковна пейка докато се моли.

Всъщност въпросната реклама на неговото „приложение за молитви“ Hallow предлага на потребителите молитва „в движение“. Стартирало през 2018 г., Hallow, на което Уолбърг е съсобственик, е едно от многото молитвени приложения, които наводниха пазара през последните години, като популярността им скочи най-вече по време на пандемията.

 

Въпросното приложение има безплатна версия, но абонаментите за пълното съдържание на Hallow – включително хиляди аудио-напътствани молитви, четения на Библията, музика и медитации, водени от топ теолози и духовници – струва 10 щатски долара на месец или 70 долара на година.

Разбира се, монетизирането на религията е голям бизнес в Америка. Още от 80-те години на миналия век телевангелизмът превърна безброй проповедници в милионери. Смята се, че сегашният най-популярен църковен мегапроповедник в САЩ Джоел Остийн притежава най-малко 50 милиона долара.

Разбира се, има много набожни знаменитости, включително Крис Дженър и Майкъл Бубле, и двамата инвестират в Glorify, друго популярно молитвено приложение, но всички те казват, че са мотивирани от по-висша цел, а не просто от печалбата.

Но не е трудно да се види привлекателността на молитвените приложения за звезди, разбиращи от бизнеса, като Уолбърг. Покрай взаимноизгодното си партньорство със Super Bowl приложението на Марк спечели 2,5 милиона нови потребители само за четири дни.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hallow (@hallowapp)

От Hallow отказват да предоставят данни за приходите си, но според различни източници бизнесът им се удвоява всяка година.

Преди две години приложението беше изтеглено около два милиона пъти. Сега тази цифра скочи до 17 милиона – и инвеститорите се качват на борда. Само миналата година бяха събрани 50 милиона долара. През 2022 г. беше обявено партньорството с Уолбърг, като първоначалните доклади спекулираха, че звездата е получила хонорар от 20 милиона долара за подкрепата си, както и дял в капитала.

„Уолбърг беше толкова вярващ в мисията на приложението, че искаше да партнира по възможно най-дълбок начин“, каза говорителят на приложението, добавяйки, че актьорът дарява приходите си на своята Младежка фондация (благотворителна организация, която помага на бедните в града общности).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 90’s Kid (@1990skiddo)

Независимо от това, дялово партньорство в приложение за много милиони долари само ще добави към светското богатство на християнина Уолбърг, който не изглежда притеснен от предупрежденията на Христос, че е по-лесно камила да мине през иглени уши, отколкото богат човек да влезе в Царството Божие.

Разбира се, Уолбърг е решил да носи католическата си вяра с гордост, включително и на челото си, както направи, когато се появи в  „Късното шоу със Стивън Колбърт“ с кръст на челото. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари