IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разберете повече за нетрадиционния милиардерски живот на Марк Зукърбърг

2 март 2024 18 00

Технологичният магнат има доста необикновени интереси и хобита

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Марк Зукърбърг живее живот, който далеч не е обикновен – не само заради изключителното му богатство, но и заради еклектичния му вкус и странните му хобита. Тази седмица 39-годишният главен изпълнителен директор на Facebook публикува видеоклипове на себе си в Instagram, създавайки меч китана с помощта на японския майстор на мечове Акихира Кокаджи.

Зукърбърг беше в Япония, за да се срещне с японския премиер Фумио Кишида относно изкуствения интелект и да отпразнува 39-ия рожден ден на съпругата си Присила Чан. Освен в правенето на мечове, Зукърбърг прекарва времето си и в грижи за стадото си от крави, които пият бира и ядат ядки от макадамия в неговото луксозно имение за 100 милиона долара.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Технологичният магнат има нетно състояние от 173 милиарда долара. Зукърбърг стана милиардер, когато беше на 23 години, след успеха на своята социална мрежа Facebook. В момента той притежава 10 различни имота, включително неговия строго секретен хавайски комплекс, който включва множество имения и подземен бункер от 5000 квадратни фута.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Неговият островен дом на Хаваите също е мястото, където той отглежда стадо говеда и се стреми да създаде най-висококачественото говеждо месо в света. Той започва да отглежда крави в ранчото си на Кауай – остров в централната част на Тихия океан. Според Fast Company Зукърбърг може би харчи между 180 000 и 360 000 долара годишно за храна за всяка крава.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Не е ясно дали самоделното японско оръжие на Зукърбърг също се намира в дома му на Хаваите, но според Samurai Swords.Store един автентичен, ръчно кован меч катана може да струва около 12 хиляди до над 25 хиляди долара. Друга скъпа и любима играчка на Зук е частният му самолет „Гълфстрийм“ G650, с който пътува до Азия.

Зукърбърг гледа

Зукърбърг гледа мач на Волкановски от ММА; Снимка: Getty Images

Компанията на Зукърбърг Meta Platforms, Inc. е похарчила колосалните 1,6 милиона долара за пътувания със самолет през 2021 г. и още 6,6 милиона долара през 2022 г. Бизнесменът милиардер, също така има доста разнородни интереси извън работата си, включително бойното изкуство джиу-джицу.

Страстта на Зукърбърг към бойните изкуства и ММА го накара да тренира лично със звездите на UFC Израел Адесаня и Александър Волкановски. Интересът на технологичния милиардер към спорта обаче не е без цена. Той претърпя множество наранявания по време на тренировките си, включително разкъсване на предната кръстна връзка миналата година, докато тренираше за състезателна битка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Зукърбърг претърпя операция на коляното през ноември 2023 г. и излезе от процедурата, чувствайки се „благодарен на лекарите и екипа“, които се грижеха за него. Контузията няма да спре предприемача от неговите бъдещи ММА битки, като  той написа, че „все още очаква с нетърпение да го прави“, след като се възстанови.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

Освен всичко това Марк кара уейкборд, пее и свири на китара, говори мандарин, отдаден съпруг е на китайката Присила и грижовен баща на трите им дъщери. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари