IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bon Jovi обявиха новия си албум Forever в чест на 40-годишнината на групата си

15 март 2024 14 40

Това ще е техният 16-и албум, но този път без Ричи Самбора

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Bon Jovi обявиха официално новия си албум – Forever, който ще е техният 16-и студиен запис. Албумът ще е част от честванията на 40-годишнината на култовата американска рок група.

Рокаджиите, известни най-вече с вечните хитове Alwаys и Livin' on a Prayer ще издадат своя 16-и албум на 7 юни. Първият сингъл от албума, Legendary, вече е на пазара и поставя началото на монументалния нов албум.

Фронтменът Джон Бон Джоуви каза: „Този запис е завръщане към радостта. От писането, през процеса на записване, това е Bon Jovi с усилване на звука, което е супер.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bon Jovi (@bonjovi)

Честванията на 40-ата годишнина на Bon Jovi са в разгара си като групата вече представи вчера заедно с телевизия Hulu премиерата на документалната поредица от четири части „Благодаря, лека нощ: Историята на Bon Jovi“ с пресконференция.

Групата е предвождана от вокалиста Джон, разбира се, като в нея продължават да бъдат кийбордистът Дейвид Брайън, барабанистът Тико Торес, китаристът Фил Екс и басистът Хю Макдоналд. Групата е създадена през 1983  година в Ню Джърси.

Поредицата, чиято премиера е на 26 април, включва четири десетилетия лични видеоклипове, неиздавани ранни записи и оригинални текстове. Ще има и непоказвани снимки, които описват пътуването на рокаджиите от клубовете на Джърси Шор до най-големите сцени на планетата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bon Jovi (@bonjovi)

По-рано тази година групата обяви, че годишнината ще бъде отбелязана с дигиталното издание Bon Jovi Deluxe Edition.

Въпросното ексклузивно лимитирано издание на винил с рубинен цвят ще се появи на 24 март.

Джон разкри, че е трябвало да преодолее редица проблеми през последните години, включително сериозни вокални проблеми, които го засегнаха на турнето на групата през 2022 г., и обясни, че „радостта“ е в центъра на записа след предизвикателствата, през които е преминал.

В интервю за Ultimate Classic Rock, 62-годишният певец каза: „Основното усещане на този албум е радостта. Как стигнах до радостта? Трябваше да премина през много тъмни периоди“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bon Jovi (@bonjovi)

За съжаление Джон разкри, че не поддържа връзка с бившия член на групата си – китариста Ричи Самбора. Фронтменът призна, че той и Самбора вече „не са в контакт“, след като Ричи официално напусна групата през 2013-а.

Миналата година Самбора сподели в интервю, че се надява да се събере със старите си колеги, но явно не са успели да заровят томахавката с Джон. Фил Екс пое задълженията на китарата след напускането на Ричи.

Ричи Самбора изпълняваше по-голямата част от задълженията на водеща китара от основаването на групата, до внезапното му напускане точно преди концерт в Калгари, Канада, част от турнето на групата през 2013 г.

Но дори 11 години след това бурно събитие, Бон Джоуви все още не иска да говори със Самбора. „Ние не поддържаме връзка, защото той вече не е в организацията“, обясни певецът. „Това не означава, че няма любов между нас завинаги“, бързо изясни той, „но минаха 11 години, откогато той просто не се появи... Имаше емоционални проблеми, с които той се справяше като самотен баща, и имаше проблеми със злоупотребата с вещества, които, знаете ли...“, добави той, замълчавайки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bon Jovi (@bonjovi)

В крайна сметка се стига до въпрос на надеждност, който той илюстрира със сравнение наследника на Ричи – китариста Фил Екс. „Фил Х трябваше да се появи един път, а след това трябваше да се появи втори път. И така отново и отново...“

Фронтменът уточни, че двамата със Самбора изобщо не са общували и относно предстоящия документален филм за групата.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари