IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трагедия в спорта – гаджето на Арина Сабаленка, Константин Колцов, се самоуби

20 март 2024 10 40

Константин Колцов беше бивш играч по хокей

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Константин Колцов, бивш играч по хокей и приятел на световната номер 2 по тенис Арина Сабаленка, се е самоубил в Маями, само ден след старта на турнира Miami Open, където беларуската продължава своето участие. Новината бе потвърдена от полицията и близки на Колцов. 

„Според разследване, направено на 18 март 2024 година в около 12:39 сутринта, полицията и пожарната са се отзовали на адрес по случая за мъж, който е скочил от балкон. Полицията в окръг Маями Дейд, както и звеното по убийства поеха случая и разследват потенциално самоубийство на г-н Константин Колцов. До този момент няма данни за намеса на други лица“, се казва в официалното съобщение на властите. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nintenn (@nin.tenn)

Колцов, който често пътува заедно със Сабаленка по тенис турнири, беше в Маями, за да я подкрепи и този път. Въпреки трагедията, световната номер 2 няма да се откаже от турнира, но спира да дава пресконференции след мача. Досега тя не е коментирала случая нито пред медиите, нито в социалните мрежи. 

Колцов и Сабаленка започнаха връзката си през 2021 година. Те направиха първата си обща публикация в Instagram през юни същата година, когато Арина сподели снимка, на която Константин я целува по бузата. „Хубаво е, когато има човек, който разбира лудостта ми. Но няма да ти омръзна, нали?“, написа шеговито тя, отбелязвайки приятеля си. 

Смъртта на бившия играч по хокей на лед беше първо съобщена от отбора на Континенталната хокейна лига – „Салават Юлаев Уфа“, където Колцов беше част от треньорския щаб. 

„С огромна тъга съобщаваме, че треньорът на „Салават Юлаев“, Константин Колцов, е починал. Той беше силен и позитивен човек, който беше обичан и уважаван от играчите, колегите и феновете. Константин Евгениевич завинаги остави името си в историята на нашия клуб“, гласи официалното съобщение. От отбора допълват, че Колцов е спечелил руския шампионат и купата „Гагарин“ като част от „Салават Юлаев“ и е свършил чудесна работа като част от треньорския щаб. 

Хокейният отбор „Питсбърг Пенгуинс“, за който играеше покойният спортист, също сподели официално съобщение след смъртта му. Целият щаб изпрати най-искрени съболезнования на семейството и приятелите на Колцов. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tennismash (@tennismash.pe)

Константин Колцов се занимаваше професионално с хокей на лед в продължение на 18 години, състезавайки се в световни шампионати и в зимните Олимпийски игри през 2002 и 2010 година с отбора на Беларус. Той е избран в драфта на NHL за първи път през 1999 година. Беше част от „Питсбърг Пенгуинс“ в продължение на три сезона – от 2002 до 2006 година. Изиграл е 144 мача. 

Заедно и след смъртта – Шарън и Ози Озбърн имат план за двойно самоубийство

След самоубийството на 12-годишно момче: Кая Гербер се изправи срещу тормоза

Уил Смит мислел за самоубийство

По-късно Колцов започва да играе в Континенталната хокейна лига, от 2008 до 2016 година, след което официално се пенсионира през ноември 2016 година. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tennismash (@tennismash.pe)

Според слуховете, Колцов е имал три деца от предишни връзки – синовете Даниел, Александър и Стефан. Профилът му в социалните мрежи винаги е бил заключен, така че повече за наследниците му не се знае, но Сабаленка сподели в разговор с фенове, че се смята за добра мащеха. „Стефан ме обича“, допълни тя, публикувайки снимка на момченце, което целува бузата ѝ. Тенисистката също така отбеляза Колцов на снимка от април 2023 година, на която тя държи ръката на Стефан.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари