IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейт Мидълтън е болна от рак

22 март 2024 20 12

Принцесата разкри, че се подлага на химиотерапия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кейт Мидълтън разкри, че се бори с ракова диагноза и се подлага на химиотерапия. 

42-годишната принцеса на Уелс сподели новината днес в лично видеосъобщение, което е първото ѝ обръщение към нацията след направената коремна операция на 17 януари. Тогава от двореца Кенсингтън съобщиха, че Кейт се е подложила на планирана интервенция, но не споделиха повече детайли около състоянието ѝ. Все пак медиите на Острова категорично отрекоха лечението ѝ да е свързано с рак. 

Оказва се обаче, че последващи изследвания са показали наличието на ракови клетки, но не се съобщава точно какъв е ракът. Говорител на кралското семейство заяви, че няма да се споделя повече информация по въпроса, тъй като принцесата на Уелс също има нужда от медицинско уединение. 

В емоционалното видео Кейт започна с благодарности към всички, които са ѝ изпратили добри пожелания и подкрепа след новината за операцията. Тя нарече тези първи месеци от годината „изключително трудни за цялото семейство“. Принцесата сподели за направената медицинска интервенция през януари, като заяви, че по това време състоянието ѝ не се е смятало за канцерогенно. По думите ѝ, операцията е била успешна, но последващи тестове са открили наличието на рак. Затова и медицинският ѝ екип я посъветвал да премине превантивен курс на химиотерапия, като в момента се намира в ранните дни на лечението. 

Определяйки новината като „огромен шок“, Кейт каза, че тя и принц Уилям правят всичко по силите си да осъзнаят и да се справят с проблема лично, за да запазят колкото се може по-нормална ситуация за децата си. „Както предполагате, това отнема време. Отне ми време да се възстановя от сериозната операция, за да започна лечението си. Но ни отне много време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е разбираем за тях и да ги уверим, че всичко ще бъде наред“, каза принцесата, имайки предвид децата си. 

„Както им казах и на тях – аз съм добре и ставам по-силна всеки ден, фокусирайки се върху това, което ще ме излекува. Фокусирам се върху ума, тялото и духа си“, каза още Кейт. 

Тя продължи и заяви, че присъствието на принц Уилям до нея ѝ помага много и ѝ осигурява комфорт в този тежък период. Също така благодари за постоянната подкрепа, милите думи и окуражителните пожелания, които получава всеки ден от феновете си. „Надяваме се, че ще разберете, че сега семейството ни има нужда от пространство, време и уединение, докато приключа лечението си. Работата ми винаги ми е носила много радост и нямам търпение да се върна към нея, когато това е възможно – но засега трябва да се фокусирам върху пълното си възстановяване“, каза Кейт. 

В края на съобщението си принцесата изпрати подкрепа към всички, чиито животи са били засегнати от рака. „До всички, които се борят с болестта, под каквато и да е форма, моля ви, не губете вяра или надежда. Не сте сами“, завърши Кейт. 

Говорител на кралското семейство заяви, че Мидълтън е започнала превантивното лечение в края на февруари

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари