IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон „Диди“ Комбс може да си умре в затвора, ако бъде осъден за секс трафик

3 април 2024 17 00

Перспективите не са много розови за рапъра

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Шон „Диди“ Комбс може „да си умре в затвора“, ако го осъдят за сексуален трафик. Според правния експерт Неама Рахмани е „много реална възможност“ рапърът да бъде арестуван и осъден на доживотен затвор след обвинения в секс трафик.

„Няма да се изненадам, ако това е поредният случай като този на Джефри Епщайн, където говорим за множество жертви в различни юрисдикции за значителен период от време“, казваРахмани.

Адвокатът, който не е свързан със случая, твърди ексклузивно пред Us Weekly следното: „Засега това са само твърдения. Все още нищо не е доказано, но няма да се изненадам, ако Диди бъде арестуван през следващите дни или седмици и ще трябва да се изправи пред тези обвинения“.

Рахмани добавя: „Няма възможност да се отърве с порицание или пробация. Ако прокурорите успеят и докажат вината му, той може да умре в затвора“.

В понеделник, 25 март, се появиха новини, че служители на реда са влезли в две от резиденциите на Диди. Вътрешната сигурност по-късно потвърди, че нахлуванията са били във връзка с федерално разследване за трафик на хора за сексуална експлоатация.  

Понастоящем 54-годишният Диди не е арестуван по свързаните обвинения, но присъда по едно обвинение за трафик на сексуални услуги носи минимална присъда затвор от 10 до 15 години.

„Федералните агенти търсеха доказателства за престъпна дейност, предимно сексуален трафик… но и други престъпления, включително потенциални обвинения за притежание на огнестрелно оръжие“, казва още Рахмани.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Just Jared (@justjared)

 

Диди не е бил в имотите си в Лос Анджелис или Маями по време на обиските и не е говорил публично за обвиненията. Междувременно неговият адвокат осъди обвиненията в изявление във вторник. „Вчера имаше грубо прекомерно използване на сила, тъй като бяха изпълнени заповеди за обиск в резиденциите на г-н Комбс“, каза Арън Дайър. „Няма извинение за прекомерната демонстрация на сила и враждебност, проявена от властите, или за начина, по който са третирани неговите деца и служители.“

Според Рахмани вътрешната сигурност вероятно разследва музикалния магнат още от ноември 2023 г., когато бившата му приятелка Каси (с пълно име Касандра Вентура) искаше да го съди за сексуално и физическо насилие за период от 10 години. Диди категорично отрече твърденията на Каси, преди двамата да постигнат споразумение, като той ѝ плати обезщетение от няколко милиона долара.

Обвиненията на Каси вдъхновиха множество други жени да споделят подобни истории за предполагаемо насилие, което Диди също отрече.

Освен това Рахмани отбелязва, че федералните агенти „вероятно са близо до края“ на своето разследване. „Има два вида заповеди. Има заповед за обиск, което видяхме по-рано тази седмица, когато агенти влязоха в домовете му“, обяснява адвокатът. „Така че федерален съдия преглежда доказателствата и ако има достатъчно вероятна причина, той или тя ще подпише заповедта, позволяваща на агентите да влязат в дома и да изземат доказателства. След това има втори тип заповед, която е заповед за арест. Така че след като прокурорите отидат при голямото жури и получат обвинителен акт, който е обвинителен документ, съдията ще издаде заповед за арест и всеки друг, замесен в мрежата за трафик на сексуални услуги, ще бъде арестуван.“

Рахмани продължава: „Не мисля, че е въпрос дали, мисля, че е въпрос на това кога Диди ще бъде арестуван.“

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари