IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-атрактивните белокоси жени знаменитости в Холивуд

7 април 2024 18 00

Според анализите Глен Клоуз и Мерил Стрийп са сред тях

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Т. нар. сребърни лисици в Холивуд, а именно Джордж Клуни, Стив Мартин и Даниел Дей-Луис са сред групата актьори, които станаха известни не само с актьорските си качества, но и с това, че налагат посивелите си коси като тенденция.

Те са част от група възрастни мъже, които остаряват най-красиво и с класа именно и заради естествения цвят на косата си. Дълго време се смяташе, че мъжете „стават по-добри“ с възрастта, като хубавото вино, а актьори като Клуни и Брад Пит, които запазиха статута си на сърцеразбивачи до шестдесетте си години, са доказателство за  това.

Но сега холивудските дами също прегръщат сивата и дори бялата си коса, а сред тях са топ актриси като Глен Клоуз, Анди Макдауъл и Мерил Стрийп, които продължават да изглеждат невероятно.

Хелън Мирън;

Хелън Мирън; Снимка: Getty Images

Д-р Барбара Кубичка, лекар по естетична медицина, автор и основател на Clinicbe в Найтсбридж, казва, че външният вид може да бъде свързан със стабилност и познание.

Сега, използвайки златното сечение – което е списък от пропорции, които някои хора използват за измерване на привлекателността, и анализирайки търсенията в интернет, направихме списък на най-привлекателните жени в Холивуд със сребърни коси.

Мерил Стрийп

Мерил Стрийп: Снимка: Getty Images

Култовата актриса и многократна носителка на „Оскар“ Мерил Стрийп заема четвъртото място в списъка, а докторите по естетика казват, че тя става все по-модерна с годините, прегръщайки автентичността си, когато става въпрос за красота. Актрисата от „Дяволът носи Прада“ заряза русата боя за коса миналата година в полза на естествената си бяла коса, но сякаш се подмлади с тази стъпка.

74-годишната Мерил е използвала много прически през цялата си кариера, но след като разкри естествено бялата си коса през октомври миналата година, тя бързо влезе в заглавията на медиите.

Анди Макдауъл (на основната снимка), която е седма в списъка, също избра да се държи грациозно, оставяйки сивите си кичури да се превърнат в нейна елегантна запазена марка в последните години.

Хелън Мирън пък разпусна естествената си коса на шоуто на L'Oreal на Седмицата на модата в Париж по-рано тази година, показвайки колко шикозно може да изглежда една белокоса жена.

Джейн Фонда;

Джейн Фонда; Снимка: Getty Images

Топ 10 на белокосите актриси според Златното сечение...

1. Глен Клоуз

2. Джоди Фостър

3. Хелън Мирън

4. Мерил Стрийп

5. Джейн Фонда

6. Даян Кийтън

7. Анди Макдауъл

8. Джейми-Лий Къртис

9. Рита Морено

10. Ема Томпсън

Докато съотношението може да се приложи към всичко и е било използвано от Леонардо да Винчи за перфектното човешко мъжко тяло в известната му творба Витрувианският човек, то се прилага и към човешкото лице.

Звездата от „101 далматинци“, която изигра култовата злобарка Круела Девил, всъщност печели първо място в този списък на най-красивите белокоси жени знаменитости. Както виждате Джоди Фостър заема второ място според въпросното сечение за красота. Междувременно третото място беше спечелено от невероятната Хелън Мирън.

Ема Томпсън;

Ема Томпсън; Снимка: Getty Images

Неотдавна Хелън каза: „Някои хора намират сивата коса за привлекателна поради връзката ѝ със зрялост, мъдрост и житейски опит, което предполага стабилност и знание.“

Въпреки това тя обясни, че съществува двоен стандарт за мъже и жени със сива коса, който тя описа като „формиран от социални норми и медийно изобразяване“.

Въпросното сечение се изчислява най-просто като измерване на дължината на лицето, разделена на ширината на лицето или ширината на устните, разделена на дължината им, както и дължината на носа, разделена на ширината му. Резултатът трябва да е около 1.62.

Д-р Кубичка обясни: „Сивите коси при мъжете често се определят като „отличителни“, повишаващи привлекателността, без да компрометират възприеманата жизненост или младост. От друга страна, жените със сива коса исторически са изправени пред по-голяма стигма, с обществен натиск да боядисват косите си, за да поддържат младежки вид.“

Даян Кийтън;

Даян Кийтън; Снимка: Getty Images

„Освен това, има нарастваща оценка за естествената красота и автентичността на сивата коса като знак за самоприемане и увереност, което позволява на хората да се открояват в общество, което често набляга на младостта и съответствието“, продължава тя, добавяйки: „Тенденцията по отношение на сивата коса се колебае между боядисването и приемането ѝ, повлияна от променящите се стандарти за красота и културните промени“.

Според доктор Барбара е било „норма“ да се боядисват сиви коси от много години – особено когато става въпрос за жени, „привеждащи се в съответствие с обществените очаквания за младост и красота“.

Джейми Лий

Джейми Лий Къртис; Снимка: Getty Images

Лекарката добавя: „Знаменитостите играят важна роля в оформянето на стандартите и тенденциите за красота, влияят върху възприемането на побелелите коси. Обществените фигури, които прегръщат естествените си коси или избират отличителни стилове, вдъхновяват феновете и широката общественост да последват примера им, насърчавайки по-всеобхватен разговор за стареенето и красотата и подтиквайки другите да прегърнат естествените си коси.“

 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари