IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Чарлз III е отказал да се срещне с принц Хари

13 май 2024 10 40

Обяснява кралски експерт

Снимка: БГНЕС

Принц Хари съвсем скоро посети Обединеното кралство, за да отпразнува 10-ата годишнина на Invictus Games в катедралата Сейнт Пол. Херцогът на Съсекс се надяваше да се срещне с баща си след церемонията и планираше среща с брат си Уилям. Нито една от срещите обаче не се състоя.

Бъкингамският дворец официално заяви, че кралят няма намерение да се среща с най-малкия си син поради натоварения му график. Кралски експерти предполагат, че е възможно баща и син да не са се срещнали заради определени изисквания, които Хари е отправял към баща си, но той да не е бил съгласен да ги изпълни.

Експерти предполагат, че Чарлз III е искал да се срещне със сина си в присъствието на Камила, но Хари е отказал да дойде без Меган Маркъл. „Знаем, че Карл обича да се среща с Хари с Камила, което не винаги устройва принца. Хари идва без жена си, така че това решение е изпълнено с трудности“, каза експертът Шарлот Грифин.

Кралският експерт твърди още, че принц Уилям може да е повлиял на решението на Чарлз III. „Уилям се чудеше как трябва да се проведе тази среща или дали изобщо трябва да се проведе“, добави тя.

Преди да отлети за Африка стана ясно, че Хари дори се опитал да се срещне не само с баща си, но и с отчуждения си брат принц Уилям и е изпратил покани  за специалната церемония в Лондон.

Той също така се свързал с няколко други членове на кралското семейство, но така и никой от тях не се е отзовал. Все пак принц Хари получи подкрепа от няколко членове от семейството на принцеса Даяна – леля му лейди Джейн Фелоус, чичо му Чарлз Спенсър и братовчед му Луи Спенсър. Принцът бе в добро настроение, поздравявайки всички гости, събрали се пред историческата църква след края на церемонията.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари