► Памела Андерсън се отдаде на страстта си да готви
► Секси блондинката, любима на милиони мъже по света в червен изрязан бански в „Спасители на плажа“, е решила да се занимава с нещо забавно, приятно и вкусно
► Актрисата пусна своя линия консервирани кисели краставички
Звездата от „Голо оръжие“ използва стари семейни рецепти за новия си продукт – домашни кисели краставички с розов цвят.
Заниманието на Памела е с благотворителна цел, а всички приходи са в полза на Калифорнийския център за дивата природа.
След края на снимките на „Голо оръжие“, Андерсън се премести от снимачната площадка в кухнята. Актрисата се обедини с лайфстайл бранда Flamingo Estate от Лос Анджелис за лимитираното издание „Киселите краставички на Памела“.
Продуктът представлява буркан с пикантни, цветни, пресни краставички от нейната градина. Желаещите могат да закупят солено-киселото изкушение на цена от 38 долара.
Памела със сина си Брандън. Снимка: Getty Images
„Честно казано, преди 6 месеца не знаехме много за киселите краставички, освен че ги харесвахме. Но когато Памела Андерсън се обади с идея, отговорът винаги е категорично ДА.
След месеци на разработка с Пам в кухнята на Flamingo Estate, с вълнение обявяваме, че имаме няколкостотин буркана с най-вкусните кисели краставички, които някога сме опитвали.“, пишат от бранда на официалния си сайт.
Оказва се, че Андерсън е част от семейство с традиции в отглеждането и приготвянето на плодове и зеленчуци. А черешката на тортата, още по времето на пралеля ѝ, са именно киселите краставички.
„Тайната на туршиите на Памела е награждавана рецепта, която ѝ е предадена от пралеля ѝ. Вкусната основа е с роза, копър, горчица и чесън – перфектният партньор за характерните вкусове на Flamingo Estate: розов пипер, чили гуахильо и опушена морска сол.“, пишат още в сайта.
По-рано тази година Андерсън се присъедини към основателя на бранда Ричард Кристиансен, неговия партньор Харви и сина си Брандън, спомняйки си за ритуалите на семейството си при приготвяне на кисели краставички.
Спомените на актрисата я водят към остров Ванкувър. Семейната традиция Памела включи в готварската си книга „Обичам те: Рецепти от сърцето“, издадена през 2023.
„Какво вкусно пътешествие... и да се срещнем в славния им дом – беше сродно сближаване.
Грижата, която се влага в тези земи и в искрените сътрудничества, е автентична. Брандън, Дилън и аз сме толкова горди да споделим взаимната си любов към подправките (особено туршиите) с вас.
А да дадем приходите на Калифорнийския център за дива природа, който има толкова голяма нужда, е пророчески призив за многобройни сергии с лимонада в Малибу и часове доброволческа работа.“, пише Памела за кулинарния си проект, цитирана от списание Variety.
Към основната рецепта на своята пралеля, Андерсън добавя и малко магия – сушени розови листенца. За да се получи неповторимият вкус, от Flamingo Estate добавят гурме комбинация от розов пипер, чили гуахильо и опушена морска сол, заедно с органичен пипер Еспелет. Резултатът е ароматен сос с хрупкав вкус, примесен с билки, опушен вкус, лютивина и флорална яркост. Това е своеобразен фюжън от вкусове, който изненадва небцето с всяка хапка.
Напълно подходящо за ярката личност на Памела Андерсън.
„Когато за първи път срещнахме Памела, се сближихме заради любовта ѝ към градината и невероятния ѝ опит като готвач, активист и екологичен воин.
Осъзнавам, че частта от мен, която познаваше Памела Андерсън, всъщност познаваше само един процент от нея.
Сега знам, че тя е фар за хора, които искат да живеят пълноценен, щастлив и здравословен живот по свои собствени правила.“, пише Ричард Кристиансен на сайта на бранда.