IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мия Сантова: За една нощ остарях с 10 години

3 януари 2014 12 20

Журналистката разказа за най-голямата си загуба в живота

Снимка: ТВ7

Снимка: ТВ7

Топ журналистката Миа Сантова беше специален гост на предобедното шоу на TV7 „Усещане за жена“. В откровен разговор с водещата Гергана Стоянова тя разказа за най-скъпите си детски спомени, щурите си години в гимназията и за пръв път сподели най-тежкия миг в живота си – загубата на детето си.

„Случи се в края на 6-ия месец от бременността. Буквално за 1 нощ се оказа, че се е получила някаква инфекция. На следващата сутрин бебето вече нямаше тонове. Много е тежко и страшно. Много жени минават през това, не съм първата, нито ще съм последната за съжаление“, почти през сълзи разказа Миа. В началото на новата 2014-а година Сантова каза, че е бързала да изпрати годината, защото 2013-а за нея е била най-тежката след годината, в която е изпратила баща си.

„Буквално за една нощ остарях с 10 години. Много се надявам някога да имам здраво бебе“, с надежда сподели Сантова. Нейният партньор Светослав също тежко е приел случилото се. „Той се държа страшно мъжки и беше много силен. Стискахме си ръцете взаимно“, разказа Миа. „За празниците си пожелах всичко да е преминало и се моля да си имам детенце“, призна водещата. Тя сподели още, че според нея лошите неща са тези, които променят човек. С тях порасваш и се учиш, че всичко има причина, допълни Миа.

Сред професионалните ѝ мечти пък е да направи свое предаване, но за сега е замразила този план, докато нещата в личния ѝ живот се подредят.

Специална изненада за Миа в „Усещане за жена“ беше появата на най-добрата ѝ приятелка – журналистката Добрина Чешмеджиева. Двете се познават от 15-годишни. Заедно си спомниха за щурите купони с по 500 човека за рождения ден на Миа, за невероятните цветни преобразявания на косата на Сантова и за близките си отношения в най-трудните моменти. „Миа е боец и най-трудните неща преминава сама, без да натоварва останалите“, сподели Добрина, а Миа разказа, че именно приятелката ѝ е първият човек, на когото звъни, когато има нужда от съвет.

Заедно с водещата Гергана Стоянова, Миа се върна и назад към детството си. До 3-ти клас тя е учила в Хелзинки, където баща ѝ е бил посланик. Ходила е в руско училище, затова и първият ѝ език е руски. Когато се върнали в България дори не можела да пише на родния си език, което ѝ създало доста трудности. Била доста пухкаво дете и предпочитала да хапва и да си почива вместо да играе. Кръстницата ѝ – певицата Богдана Карадочева, я завела на турне в САЩ, когато Миа била на 7-8 години. „Основното, което правех беше да се редя на опашка за хотдог“, спомни си с усмивка журналистката.

Ученолюбивото дете обаче се превърнало в истински бунтар щом влязло в Класическата гимназия в София. Миа разказа, че спряла да ходи на училище и неведнъж била пред изключване. След това обаче поела към Факултета по журналистика на СУ. Във втори курс кандидатствала за репортер в чисто новата тогава Нова тв. Взели я за международник. Малко след нея постъпил и екранният ѝ партньор от новинарските емисии Николай Дойнов. И до ден-днешен двамата са много близки приятели.

Днес обаче Миа признава, че има моменти, в които я е срам от професията. „Когато виждам момичета без бакграунд, с никаква култура и знания да нахлуват в професията – тогава ме е срам, че съм журналист“, призна Сантова.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Аз ( преди 10 години )
А да псува на живо нр й е срам. Много добър бакграунд. Поне да беше се извинила пред хората. Култуната ни тя.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар