IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саймън Кауъл похвали Жана Бергендорф за таланта ѝ

17 март 2014 12 43

В Лондон Жана пи чай със звездата Джеймс Артър

Жана Бергендорф и Саймън Кауъл.

Жана Бергендорф и Саймън Кауъл.

Победителят от втория сезон на X Factor в България, Жана Бергендорф, се завърна от изключително успешната си визита в Лондон, където само за пет дни се срещна с някои от най-популярните изпълнители на Острова в момента, работи с един от най-известните музикални продуценти и бива представена на някои от най-важните фигури в в музикалния бизнес.

Жана сбъдва една от големите си мечти и застава очи в очи със своя идол Саймън Кауъл.

Въпреки многобройните си ангажименти покрай няколко нови телевизионни продукции и грижите около новородения си син, създателят на X Factor намира време да се види с чаровната изпълнителка и да изрази своето одобрение на изпълненията ѝ в предаването. Освен многото си срещи с интересни хора, Жана смогва да разгледа английската столица, да се види със стар приятел и да отиде на концерт в Уембли.

Срещата с култовия продуцент Саймън Кауъл се провежда в една от най-впечатляващите сгради в центъра на Лондон – Saddlers Hall, където той работи по фотосесията на следващия сезон на една от големите си телевизионни продукции. Кауъл се оказва изключително подготвен за разговора си с Жана. Той не скрива възхищението си както от нея като изпълнител, така и от излъчването и ентусиазма ѝ.

Саймън Кауъл признава на Жана и пред камерите на Нова, че най-голямата му мечта е да продължава да открива големи артисти и че в очите ѝ вижда онова, което е големият смисъл на X Фактор и което го прави един от най-специалните телевизионни формати.

„Не е толкова страшен, колкото изглежда. Напротив, беше много мил и ми направи много комплименти – за изпълненията ми, за начина по който изглеждам и дори за произношението ми на английски език. Разпита ме за личния ми живот, както и за професионалния – с какво съм се занимавала досега, къде съм пяла и т. н. Направи ми уникално впечатление фактът, че беше супер запознат с моята биография и представяне в X Factor. Изключителен професионалист. Той знаеше дори, че главната причина да се явя на кастингите на X Factor е мечтата ми някой ден да застана срещу него. За мен това беше най-важната среща в Лондон. Толкова бе вълнуващо.“ – разказва победителката.

Следващата звездна среща на Жана е с един от най-успешните изпълнители на Острова в момента, отново излязъл от предаването X Factor и отново победител – Джеймс Артър. Двамата се виждат в любимия му пъб „The Black Lion“, където Джеймс Артър кани Жана на чаша чай малко след връщането си от последното европейско турне.

Джеймс я посреща с репликата „Здрасти“ на чист български език, като след това обяснява, че никога не е идвал в България, но има много добър приятел българин, който го е научил. Той я поздравява за изпълнението на сингъла му „Impossible“ в рамките на предаването.

Споделя на Жана, че най-важното е да има собствен характер, който да я отличава от всички останали артисти и че музиката трябва винаги да остане на първо място за нея. Малко след пристигането си в Лондон заедно със Саня Армутлиева и екипа на Нова телевизия, Жана е поканена като специален гост на концерта на финалистите от X Factor UK в „Уембли Арена“.

Зад сцената преди началото на концерта, Жана се среща с повечето финалисти от английското издание на предаването, включително момчетата заели второ и трето място – Ники Макдоналд и Люк Френд, както и с победителката във формата – Сам Бейли. Двете фаворитки от X Factor – Жана и Сам успяват да обсъдят както промените в живота си след предаването, така и лични теми като семействата и децата. Сам има две деца и малко преди срещата обяви пред медиите, че очаква и трето. Жана сподели впечатленията си от срещата: „Сам беше много емоционална, както и аз... Имахме време да разменим професионален опит, както и да си поговорим за по-лични неща. Тя се държа много мило, адски земен човек е. На концерта се представи блестящо. Пее умопомрачително!“.

Емоционалният заряд за Жана е допълнен и от самата зала, която тя описва като „огромна и прекрасна сцена с впечатляваща атмосфера“. Жана си пожела някой ден и тя да се качи на такава сцена. Много силно впечатление на певицата прави и посещението ѝ в едно от най-големите звукозаписни студиа в Лондон, където само ден преди това Риана и Дрейк записват новата си песен. Метрополис е най-уважаваното звукозаписно студио в Лондон. В него записват албумите си артисти като Адел, Риана, Ейми Уайнхаус и др. Там тя се среща с музикалния продуцент на X Factor UK и US – Рей Хеджис, който е отговорен и за успеха на албумите на редица артисти, след които Take That, Bryan Adams, Cher, Tom Jones, Ronan Keating, Boy George и много други. Рей работи и по синглите и албумите на голяма част от победителите и финалистите в X Factor UK.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

adelina.veselinova.5 ( преди 10 години )
Жана е страхотен изпълнител,дано я виждаме често на екран,дано не потъне в забвение както много от участниците в такива формати.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 10 години )
страхотна е! харесвам я от самото начало, много исках да спечели, заради нестандартната си визия... не вярвах, че нашата публика е узряла за различното - но, това е вече факт и съм много доволна!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар