Дъщерята на Бил и Хилъри Клинтън - Челси роди момиченце в петък (26 септември). Внучката на бившата президентска двойка на САЩ ще носи името Шарлът Клинтън Мезвински. "Ние с Марк сме изпълнени с любов, възхищение и благодарност и празнуваме раждането на дъщеря ни", написа гордата майка в своя Twitter акаунт.

Бебето, което беше заченато по метода инвитро, се е родило в Ню Йорк. Бившият президент Бил Клинтън и бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън заявиха също в социалната мрежа, че се чувстват благословени, благодарни и щастливи от факта, че най-накрая са баба и дядо и то на красиво момиче. "Това е един от най-щастливите моменти в живота ни", написа Хилъри.

Тя добави: "Челси е добре и е нежна майка. Марк е преизпълнен с гордост. Живота на Шарлът започва с един добър старт."

Още по темата

Челси и нейният съпруг Марк Мезвински обявиха през април, че очакват първото си дете. Челси е единствено дете на Бил и Хилъри, а бебето е първото им внуче. Мезвински е син на двама бивши членове на Конгреса на САЩ.

Миналата година Бил, който имаше сериозни здравословни проблеми, заяви: "Моята цел е да съм жив, поне докато стана дядо."

Gordite roditeli; Снимка: Twitter