IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Натали Емануел – жената до кралицата в „Игра на тронове“

2 април 2015 11 09

Ексклузивно интервю с актрисата от хитовия сериал

Снимка: Facebook

Снимка: Facebook

Игра на тронове“ – това е сериалът на HBO, който меко казано покори света.

Исторически–фантастичният жанр на проекта ни въведе във величествена борба между крале, кралици, дракони, войски и характери.

Непредсказуемият сюжет създаде напрежение във всеки един от изминалите до момента четири сезона, а предстоящата премиера на новите епизоди ни кара с нетърпение да чакаме датата 8 април 2015 година.

Един от най-вдъхновяващите женски образи в сериала е този на Денерис Таргариен – Майката на драконите, Родената в буря, Неизгоримата, и дотракската халееси, притежаваща добро сърце и вродено чувство за справедливост.

Към момента, бъдещата кралица затвърждава своите позиции, покорявайки с желязна ръка градове и даваща най-ценното на всеки един роб – неговата свобода. Към 5-ти сезон, като нейна дясна ръка се открои образът на Мисандей.

Личната съветница на младата кралица доказваща многократно своята лоялност и привързаност към Майката на драконите. Интересното развитие на героинята се утвърждава като водещ образ в новите серии на „Игра на тронове“, тъй като самата Денерис Таргариен е спрягана за най-вероятната повелителка на трона.

Какво ще се случи с Мисандей, как ще се развие сериалът и какво да очакваме от новия сезон, разберете от специалното ни ексклузивно интервю с актрисата Натали Еманюел.

Обрисувай сценария на твоя герой и неговия свят в началото на 5-ти сезон.

Четвърти сезон приключи с Денерис, която превзе Меереен и бе помолена да освободи робите. Меереен беше може би най-трудният град, чието превземане е предизвикателство, защото е толкова силен, голям и стар град. Това е брутално място и тя го превзе, освободи всички роби и те се отделиха от своите господари. Сега тя каза, че ще управлява и ще бъде кралица – това е общо взето какво ще прави в 5-ти сезон.

Денерис определено ще срещне неизбежна съпротива – да промениш начина на живот на хората толкова драматично и никой наистина не обича промените. Целият град е функционирал около робството, създаден е от роби и именно те са го развивали от хиляди години. Идването на това момиче и цялостната промяна, която тя прави, не се прие добре изобщо. Денерис загуби един от своите най-ценни съветници, Сър Джора Мормон, и сега тя се справя с дупката в своя живот, която той запълваше и предателството, което чувства. Но това означава, че ролята на Мисандей, като нейн съветник и приятел, става още по-важна.

През този сезон виждаме как тези две жени се подкрепят през трудните времена. Мисандей бе помолена за мнение за първи път и най-вероятно е била учена никога да не изразява своите чувства и емоции, което прави прехода много интересен за нея. Тя преминава от поробен човек към свободен такъв с мнение, което ѝ е позволено спокойно да изрази.

Предполагаме, че Денерис се интересува от мнението на Мисандей, защото самата тя преди е била робиня?

Да, и познава хората. Мисандей е пътувала с предишния си господар до всички тези градове, той е търгувал с тях. В Четвърти Сезон, Денерис ме попита: „Била ли си в Меереен?“ и аз казах: „Да, много пъти“. Мисандей познава града и знае как мислят хората. Тя е добър мост между Денерис и населението. Мисандей започва да става доста значима за Денерис по много начини.

Възхищава ли се Мисандей на Денерис? Да, заради това, което тя е направила за нея и за останалите хора. Денерис окуражава хората да бъдат такива, каквито са и да не се чувстват длъжни да отговарят пред никого. Това е нещо, на което Мисандей се възхищава.

Как се развива любовният романс между Мисандей и Сив Червей?

Ами, сигурно сте гледали вече двуминутния трейлър на „Игра на тронове“ и има доста целувки между тях двамата. Това, което е на преден план, обаче е, че и двамата герои все още се опитват да разберат какво се случва между тях. Тези чувства и емоции, които те имат, са толкова нови и дори ужасяващи по някакъв начин. Те дори не знаят как да си кажат един на друг как се чувстват – тези хора са научени да нямат мнение и да не изразяват нищо. Ще се акцентира на факта, че той е Неопетнен и е бил кастриран като дете, и какво значи това за тях. Всички питат какво означава това във физическия смисъл на думата. Сигурна съм, че на този въпрос ще бъде отговорено в някакъв момент.

Как това ще се отрази на Сив Червей? Как това ще се отрази на Мисандей в нейната работа и нейната роля? Това е мъжът, на когото тя държи и той е отпратен на евентуална смърт почти през цялото време, защото е войн. Тези неща никога нямаше да интересуват нито един от героите преди, затова сега е нещо, над което те трябва да помислят. Те също така са един наистина прекрасен вид сладост, който го няма никъде другаде в сериала.

Ако можеше да убиеш един герой от сериала и да върнеш друг, от кого ще се отървеш и кого ще възкресиш?

Трудно е. Лесно е да искаш да убиеш лошите герои, но също така и ги обичаш – обичам да ги гледам. Бих искала да върна обратно Нед Старк, защото именно неговата смърт ме вдъхнови да чета книгите. „О, Боже мой, не мога да се справям повече с тази травма, трябва да прочета тези книги“ – това беше реакцията ми.

Ролята на Карис ван Хутен е Червената жрица Мелисандра, може би тя може да си отиде, но пък сякаш я обичам и нея, защото не знаеш точно дали е добра или лоша. Тя може да притежава невероятна сила за невероятни добрини, просто не знаеш. Ох, много е трудно. Не знам.

Как се разви сериалът през сезоните?

Винаги съм била голям фен на сериала, още преди да участвам, започнах да го гледам отначало. Към онзи момент хората не знаеха наистина какво беше. Казвах на приятелите си в Англия колко невероятен е и те ми отговаряха: „О, не, не съм го чувал“. Имаше малка група от хора, които го знаеха, но сега, дори и да не са го гледали, хората са виждали постерите или рекламите. Буквално казваш името „Игра на тронове“ и те започват: „Да, знам...“ Повечето хора споделят: „Обичам този сериал, Боже, той е толкова невероятен“ и това ще се разраства с всеки един сезон.

Ако можеш да заведеш приятели на някоя снимачна площадка, за да ги впечатлиш, коя ще избереш?

Най-вероятно ще ги заведа до пирамидата на Денерис в Меереен – нейните покои и така нататък. Наистина е много голямо и нестандартно. Мислено вече се преместих там, помислих къде ще отиде леглото ми, къде ще е банята, гардеробът... Толкова е красиво и вниманието към всеки детайл е изумително. Имаш чувството, че си се пренесъл в друг свят.

Не е ли уморително да изкачваш тези стълби? Доста дълъг е пътят до върха.

Знаете ли какво, там става много топло. Когато снимате и всички светлини са пуснати, защото сме на високо и очевидно се покачва температурата, накрая на деня аз и Емилия сме... Уф!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари